2014-03-07 12.31.54

אין כמו עוגות שמרים ועוד כאלה שהן עתירות חמאה וממולאות באגוזים שרק הריח שלהם יכול לגרום לבלוטות הריר שלי להתחיל לעבוד במשנה מרץ.
אין פה קיפולי חמאה, זו עוגה שהחלק הראשון נעשה בלילה במקרר ולמחרת היא מסיימת את תפקידה בתנור…
היות והבצק עובר התפחה במקרר למחרת מאוד קל לעבוד איתו וזה אחד היתרונות שלו.
 
לבצק: 3 תבניות אינגליש קייק ארוכות
21 שקית שמרית או 9 גר’ שמרים יבשים
43 כוס סוכר
43 כוס מים קרים
21 5 כוסות קמח (770 גר’)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
175 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות
21 כפית מלח
לסירופ סוכר:
21 כוס מים
43 כוס סוכר
למלית אגוזים:
1 כוס חלב
21 1 כוסות סוכר
50 גר’ חמאה
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס אגוזי לוז קצוצים דק
1 כוס פירורי פתי בר (10 ביסקויטים)
3 כפות אבקת שקדים
21 כוס צימוקים כהים
1 כפית קינמון
 
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את השמרים, סוכר, קמח, ביצים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה מוסיפים את המים וממשיכים עוד כ- 3 דקות עד שמתחיל להיות גוף לבצק.
 2014-03-06 12.01.02  2014-03-06 12.02.16
ברגע שיש גוף מוסיפים את החמאה לאט לאט וממשיכים במהירות בינונית עוד 7 דקות ולקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים עוד דקה אחת.
 2014-03-06 12.02.57  2014-03-06 12.21.31
מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, עוטפים בניילון גדול ולמקרר ללילה.
                       2014-03-06 12.24.05
בינתיים אפשר להכין את מילוי האגוזים וגם אותו להכניס למקרר ללילה.
אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון את האגוזים (מלך ולוז) וקוצצים דק.
בסיר מחממים סוכר, חמאה וחלב עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה עדינה.
מנמיכים את האש מוסיפים מחצית האגוזים, הפתי בר הטחונים ואבקת השקדים ומערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את הקינמון, שאר האגוזים והצימוקים ומערבבים.
 2014-03-06 15.23.29  2014-03-06 15.40.41
התערובת מזכירה קוואקר היא סמיכה ובלילה תתייצב עוד יותר.מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ולמקרר.
למחרת:
מוציאים את הבצק ומחלקים ל3 חלקים שווים עד כמה שאפשר. מרדדים כל חלק למלבן בגודל של 35X25 בעובי 21 ס”מ.
מורחים שליש מהמילוי ומגלגלים לרולדה. חוצים באמצע ומלפפים את שני החלקים לצורת בורג.
 2014-03-07 08.25.05  2014-03-07 08.15.07
 2014-03-07 08.31.52  2014-03-07 08.18.38
שמים בעדינות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
2014-03-07 08.19.09  2014-03-07 08.33.42
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מתפיחים כ- 45 דקות עד שעה מורחים ביצה טרופה ואופים בחום של 170 כ 35-40 דקות.
 2014-03-07 09.55.12  2014-03-07 10.58.25
בנתיים מכינים את הסירופ:
שמים בסיר קטן סוכר ומים (אפשר להוסיף תמצית וניל) ומביאים לרתיחה. מנמיכים וממשיכים בבישול עוד כדקה ללא כיסוי. מכבים את האש.
כשהעוגות מוכנות מורחים אותן בסירופ כשהן עודן חמות.
 
טיפים:
1. אפשר לשחק עם כל סוג של אגוזים לא חייב מלך ולוז העיקר לשמור על הכמות.
2. במקום 3 כפות אבקת שקדים אפשר להגדיל לכוס וחצי את הפתי בר הטחונים.
 
בתאבוןסמיילי
                         2014-03-10 12.04.18