מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי לאכול, לא הכל אבל נהנתי מאוכל טוב. עד היום אני אוהבת לנסות ולטעום דברים חדשים וכל זאת למרות שיש לי רשימה של דברים שלא יכנסו אלי לפה (כוסברה, סלק וכדומה).

את המטבח האיטלקי מאז ומעולם אהבתי והנסיעה שלי, לפני שנים לפירנצה רק חיזקה את האהבה שלי למטבח הזה. אני אוהבת את הפשטות שלו תוך שימוש בחומרי הגלם המשובחים ביותר. מבחינתי המטבח האיטלקי הוא מטבח מנחם, מחבק וכזה שפותח אותך לשילובי טעמים מופלאים.

העוגה הזאת היא מבחינתי עוגה מנצחת בכל קנה מידה. המרקם שלה מיוחד, הטעם לא מהעולם כזה והיא באמת פשוטה וקלה להכנה. הבן שלי שלרוב בררן בעוגות שלו מאוד אהב את העוגה הזאת וכבר ביקש שאכין אותה שוב..

אז עכשיו תורכם להכין ולהנות מעוגה בחושה שלא טועמים כל יום אבל ברגע שטועמים ישר מתאהבים. תהנו.

מצרכים: תבנית 24

לחמם תנור לחום 170 מעלות

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס סוכר (200 גרם)

3 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 גביע גבינת ריקוטה (250 גרם)

גרדה מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

1 גביע יוגורט (200 גרם)

1/4 כוס חלב (60 מ”ל)

1/3-1/2 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים, שמן, ריקוטה, גרדה ומיץ לימון, יוגורט וחלב לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הרטובים לתערובת הקמח ומערבבים היטב עד לאחידות. יש להיזהר מערבוב יתר. התערובת תצא סמיכה. אם אתם רואים תוך ערבוב שהיא מרגישה טיפה יבשה אפשר להוסיף 2-3 כפות חלב כדי שהערבוב יהיה אחיד.

מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים את השקדים הפרוסים ובעדינות מהדקים אותם לבלילה. אופים בחום של 170 מעלות 40-50 דקות עד שהעוגה קפיצית וקיסם יוצא יבש.

מצננים את העוגה מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

טיפים/ גיוונים:

1. בקיץ יש לשמור את העוגה במקרר כשהיא עטופה היטב ומומלץ להוציא אותה חצי שעה לפני ההגשה כדי שתהיה בטמפרטורת החדר. בחורף היא יכולה להיות בחוץ 2-3 ימים או במקרר למשך זמן ארוך יותר

2. במקום גרדה ומיץ תפוזים אפשר להשתמש בתפוזים. גרדה מתפוז שלם ומיץ מחצי ממנו.

3. אנחנו מאוד אוהבים את העוגה ככה אך אפשר להוסיף לבלילה דובדבני אמרנה או פטל (קפוא או טרי).

4. השקדים הפרוסים מוסיפים יופי ופריכות. במידה ויש ילדים קטנים או שאין בבית העוגה תהיה טעימה גם בלעדיהם רק עם אבקת סוכר.

מי מכין את הקפה?