אני מאוד אוהבת את הבקרים של שבת בבוקר. השקט, הידיעה שלא צריך למהר (לפחות לא יותר מידי) לשום מקום והרצון העז לאיזה פינוק של בוקר.

היות ואני לא אוהבת דברים מסובכים מידי או לעבוד קשה מידי על פינוקים המתכון הזה עונה בדיוק על הדרישה הזאת. הוא נורא קל, הכל מתערבב במקום אחד (למרות שיש שתי קערות) ומשם לתנור לאפייה קצרה. מבחינתי, כל דבר שאפוי עם קינמון הוא כבר בחזקת פינוק.

אפשר להכין את המתכון בתבנית מיני מאפינס אבל יש משהו מקסים בצורת ההגשה של דונאטס קטנים.

אז אם כבר שבת בבוקר, יום יפה אז בואו נכין משהו קטן ומתוק. תהנו.

מצרכים: 28 יחידות

לחמם תנור ל 180 מעלות

2 כוסות קמח (280 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

2 ביצים

3 כפות שמן

1 כוס חלב (240 מ”ל)

לציפוי:

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית קינמון

מערבבים את שני המרכיבים בקערה קטנה ומניחים בצד.

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר וקינמון ופיזור אחיד של החומרים. עושים גומה ומניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן וחלב לתערובת אחידה. שופכים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. זהירות מערבוב יתר.

משמנים תבנית דונאטס ובעזרת שקית זילוף שופכים מהתערובת עד מחצית הגובה (המאפה תופח).

אופים בחום של 180 בין 10-12 דקות עד שהם טיפה זהובים וקפיציים למגע.

מצננים 2-3 עד שאפשר לגעת בידיים, מוציאים מהתבנית וישר טובלים בקערת הסוכר והקינמון. מוכן.

 טיפים/ גיוונים:

1. מי שלא אוהב מרקם גרגירי של סוכר בפה יכול לצפות את הדונאטס אחרי שהצטננו באבקת סוכר מעורבבת עם טיפת קינמון.

2. במידה והסוכר לא נדבק טוב לדונאטס אפשר להתיז קצת תרסיס שמן או למרוח טיפה חמאה מומסת ואז לטבול.