את המונח, בית לזית, שמעתי לראשונה בחיי אי שם בשנות ה – 90 כשהייתי בצבא (וזה היה מזמן…) כשהחברות שלי החליטו שאני בשלה ללמוד את רזי המטבח (עד אז שרפתי כל דבר, הייתי מה שנקרא, אסון מהלך). זה למעשה זית עטוף בבצק קל להכנה שאפילו אני, אז, לא יכולתי לפשל בו.

הבצק הוא מה שנקרא בצק שק”ם (שמנת, קמח, מרגרינה) רק שאני קצת שיניתי את המרגרינה והמרתי אותה לשמן.

היום הנסיכים שלי נשארו בבית (כי לא היה מספיק חופש בשבועות) אז החלטנו להכין יחד את בית הזית. את הבצק אני הכנתי תוך שנייה במיקסר ומשם אני והילדים המשכנו (תוך שהם אוכלים חלק מהזיתים). הבכורה פרשה אחרי הבית השלישי וקונדסוני המשיך איתי עד הסוף.

החלק הכיפי, מעבר ללהכין עם הילדים, זה לראות את האפים הקטנים שלהם צמודים לדלת התנור כדי לראות את פלא האפייה ולשמוע את קריאות ההתפעלות שלהם, איך שהמגש יוצא מהתנור. שווה כל רגע. אם אני, חולת שליטה בכל מה שנוגע לאפייה, הצלחתי ואפילו נורא נהנתי להכין את המתכון עם הקטנים שלי, אני אומרת לכם, שווה להכין אותו עם הילדים.

אז, בואו נדליק תנורים ונכין בתי זית.

מצרכים: 25-28 יחידות

לחמם תנור ל 180 מעלות

1/4 2 כוסות קמח (310 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

1/3 כוס שמן קנולה (70 גרם)

1 מיכל שמנת חמוצה 9% שומן (200 גרם)

זיתים מגולענים

לקישוט:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את כל כל החומרים ומערבלים עם וו גיטרה (זה שנראה כמו האות K) עד שהכל הופך לבצק.

קורצים חתיכות קטנות מהבצק (בגודל אגוז), משטחים אותם עם גב היד (כמו שמכינים למעמול) ומניחים באמצע זית. סוגרים ומכדררים לכדור. מניחים על תבנית אפייה.

מורחים את הכדורים בביצה ומקשטים בשומשום. אופים בחום של 180 כ – 20 דקות עד להזהבה. זהו, מוכן. קל ביותר.

  

טיפים/ גיוונים:

1. מי שרוצה, יכול להוסיף עם הזית קובייה קטנה של גבינה צהובה (הילדים שלי סרבו).

2. אני השתמשתי בשמן קנולה היות ושמן הזית נגמר לי ויצא מעולה. עם שמן זית גם יצא מעולה

3. הקישוט של שומשום הוא לא חובה, אנחנו בבית מאוד אוהבים עם, לגמרי נתון לבחירתכם.

4. אני השתמשתי ב 1/2 כוס קמח כוסמין מלא והשאר קמח רגיל. אתם יכולים חצי חצי או הכל קמח רגיל, שוב, לבחירתכם.