עד לפני שנה חשבתי שפסח זה חג של עוגיות קוקוס ובוטנים ותמיד התרחקתי מעוגות למיניהם בגלל שכל ביס הזכיר לי קניידלך. אני אוהבת קניידלך, במרק לא במתוקים שלי. השנה הכל השתנה, עשיתי המון נסיונות לעוגות ללא גלוטן ומסתבר שזה לגמרי אפשרי.

היות והילדים בבית לחופשה ארוכה יותר להכין עוגות הופך לדי מאתגר בייחוד שכל אחד מהם רוצה את אמא לידו. למרות שלפעמים זה יכול להיות קצת…דביק אני שמחה שהם עוד לא בשלב של: אמא אני כבר גדול בשביל חיבוק (אלוהים, שהרגע הזה לא יגיע, אף פעם 😉 )

היה איזה רגע שהם שחררו אותי לכמה רגעים וזה הרגע שנכנסתי למטבח, עירבבתי כמה מצרכים ויצאה לי עוגה בחושה ללא זכר לפסח כזאת שכיף לאכול ליד התה, להרים רגליים ופשוט להתרווח.

העוגה היא בסגנון איטלקי (ריקוטה, לימון ושקדים בכמה מצבים), נימוחה, עסיסית, קצת מזכירה במרקם עוגת סולת, בלי מיקסר ובלי צניחות חופשיות. מהסוג שכיף להכין וכיף לאכול.

אז, הדליקו תנורים, אי אפשר לעבור את פסח בלי איזו עוגה בחושה טובה.

מצרכים: תבנית אינגלייש קייק אחת 10X26

לחמם תנור ל 170 מעלות

1 כוס קמח תפוח אדמה (140 גרם)

3/4 כוס שקדים טחונים (60 גרם)

3/4 כוס קוקוס (75 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

גרדה מלימון שלם

1 חבילת ריקוטה (250 גרם)

3 ביצים

1/3 כוס שמן קנולה (70 מ”ל)

1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ”ל)

מיץ מלימון שלם

1 כפית תמצית שקדים

זיגוג:

4 כפות אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון

1/4 כוס שקדים פרוסים.

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את כל החומרים היבשים (קמח תפוח אדמה עד גרדת הלימון) מערבבים הכל לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים (ריקוטה עד תמצית השקדים) ומערבבים לתערובת אחידה.

מאחדים בין התערובת ומערבבים לתערובת אחידה, זהירות מערבוב יתר. התערובת תהיה מעט סמיכה וזה בסדר. אם מרגיש לכם סמיך מידי הוסיפו עוד טיפה מיץ תפוזים.

שופכים את התערובת לתבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפייה או משומנת ואופים בחום של 170 מעלות בין 40-45 עד שהעוגה קפיצית. מצננים את העוגה לפני שניגשים לזיגוג.

מכינים את הזיגוג: בקערית מערבבים את אבקת הסוכר והלימון עד שהתערובת סמיכה. במידה וצריך מוסיפים טיפה מים.

שופכים את הזיגוג על העוגה ומורחים אותו בעדינות ככה שיזלוג על הצדדים, מפזרים את השקדים ונותנים לזיגוג להתייצב בטמפרטורת החדר.

את העוגה שומרים במקרר אבל זהו, העוגה כבר מוכנה ולי לא נותר לי אלא לאחל לכם, חג אביב שמח ומלא במתיקות.

  

טיפים/ גיוונים:

1. אמנם העוגה היא עם ריקוטה אבל אפשר במקום ריקוטה גבינת שמנת כמו נפוליאון 16%.

2. במקום קמח תפוח אדמה אפשר קמח ללא גלוטן או קמח לעוגות כשר לפסח. שלא בפסח אפשר אותה כמות של קמח רגיל.

3. במקום תמצית שקדים אפשר כף ליקר אמרטו.

4. מי שרוצה לוותר על הזיגוג יכול ואז את השקדים הפרוסים לפזר לפני הכנסת העוגה לתנור ובהגשה, לפדר את העוגה באבקת סוכר.

5. מי שמעוניין לקבל את הערכים התזונתיים של המתכון, מוזמן להכנס ל FoodsDictionary .

  P4140348