אף פעם לא התלהבתי מאוזני המן, לא יודעת למה, חג פורים הוא חג מאוד צבעוני ואני מאוד אוהבת משלוחי מנות, להכין ולקבל אבל איכשהו אוזני המן…לא ממש היו חביבים עלי.

אבל כל זה השתנה כשהילדים שלי גדלו והבינו שחלק מהחג שכולל תחפושות כולל גם, אוזני המן. השנה הם גם הבינו שאפשר לבקש מאמא (כותבת שורות אלו) להכין אוזני המן. אז הכנתי.

המגש הראשון הלך לפח כי גיליתי שעשיתי טעות בבצק אז נאלצתי להכין הכל מחדש אבל הפעם שיניתי גם את המתכון (זה החלק של ללמוד מטעויות) ויצא מעולה. בצק פריך שקל לעבוד איתו (לא מהמפונקים העדינים שניקרע כל רגע) והוא מועשר בגבינה.

לגבי המילוי, נורא רציתי שוקולד ובגלל שלשוקולד יש נטייה לבעבע ולגלוש לא רציתי להסתכן (כבר סיפרתי שמגש אחד הלך לפח, לא) אז המילוי הוא…כדורי שוקולד.

הילדים שלי נהנו פעמיים, גם קיבלו אוזני המן עם שוקולד כפי שהם ביקשו ובגלל שנותר מילוי, הם זכו על הדרך, לכדורי שוקולד.

משניכנס אדר מרבין בשמחה. אז בואו גם אנחנו נכין אוזני המן ושיהיה לכולנו, חג פורים שמח, מבדח ומתוק.

מצרכים לבצק: כ- 45 אוזני המן

לחמם תנור ל 180 מעלות

לבצק:

3 כוסות קמח (420 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1/2 גביע גבינה 5%-9% ( 100 גרם)

למילוי:

250 גרם פתי בר (שרוול אחד) או שאריות של עוגה בחושה (טחונים במעבד מזון לפירורים באותה הכמות).

300 גרם שוקולד מריר

1 מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% שומן (250 מ”ל)

אופן ההכנה:

בצק:

בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, קורט מלח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שהיא ניטמעת. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גסים. עוצרים.

מוציאים ומשטחים לדיסקית, עוטפים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המילוי:

שמים את השמנת והשוקלד בכלי מתאים למיקרו וממיסים בפולסים את השוקולד. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את פירורי העוגה (או הפתי בר) ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכניסים למקרר לשעה עד שהתערובת יציבה דייה.

ממשיכים עם הבצק:

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 4-5 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ.

שמים מעט מהמילוי וסוגרים היטב לצורת משולש. מניחים בתבנית ושמים במקפיא למשך חצי שעה או מקרר ל 40 דקות. במידה ונותר מהמילוי תגלגלו לכדורים ואז בקוקוס ויש לכם כדורי שוקולד.

מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים במשך 17-20 עד להזהבה (לא השחמה). מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.

מגישים ונהנים. חג פורים שמח.

  P3180432

טיפים/ גיוונים:

1. מי שאוהב מלית מתוקה יותר יכול במקום שוקולד מריר שוקולד חלב. אפשר בהחלט גם ממרח שוקולד שהילדים אוהבים לקיצור העבודה.

2. המתכון הוא בסיסי אפשר במקום שוקולד מלית תמרים, פרג וכדומה.

3. אני השתמשתי בגבינה 5% שומן אבל גם יוגורט יתאים פה.

4. לגרסת פרווה במקום חמאה אפשר מחמאה. במקום גבינה אפשר עוד ביצה או 1/4 כוס מיץ תפוזים

P3180438