יש כמה דברים בעולם שלי (הקולינרי) שאני לא יכולה ולא רוצה להיות בלעדיהם אחד מהם זה שוקולד, ביחוד שוקולד מריר.
אני אוהבת אותו בכל צורה, כדורי שוקולד, טראפלס, גלידה, עוגות, הבנתם את הרעיון… המתכון הזה הוא מתכון ממש מפנק וקל להכנה, כמעט שאין מסעדה שמכבדת את עצמה, בלעדיו והוא התשובה לכל מי שצריך שוקולד ישר לווריד.
הפעם האחרונה שאכלתי פונדט שוקולד היה בקורס קונדיטוריה לפני כמה שנים כשהנסיך הקטן שלי רק נולד והדרום שלנו היה תחת התקפת טילים (לפני צוק איתן).
בכל אופן, אני מנצלת את הזמן שלפני ט”ו באב ומגישה לכם את המתכון בתקווה שתיהנו ממנו ותחלקו אותו עם מי שאתם אוהבים.
חג אהבה שמח.
לבלילה: כ- 6 מנות
לחמם תנור ל 180 מעלות
150 גרם שוקולד מריר 60% לפחות
150 גרם חמאה
2 ביצים
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/4 כוס קמח (35 גרם)
קורט מלח
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או בבן מארי. מצננים 2-3 דקות. מוסיפים את הביצים ומערבבים טוב טוב.
מוסיפים את הסוכר, קמח והמלח ומערבבים רק עד שאין קמח.
ממלאים תבניות קאפקייק מאלומיניום או מחרסינה (משומנות) או נייר חד פעמי עד 3/4 גובה.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות עד שהעוגות טיפה תפוחות והאמצע רוטט.
מצננים 1-2 דקות, הופכים על צלחת הגשה, מפדרים באבקת קקאו או סוכר ומגישים לבד או עם כדור גלידה (בקיץ).
טיפים/ גיוונים:
1. לפני שאתם אופים כדאי לבדוק עם עוגה אחת כמה זמן לוקח. הזמן הוא משהו כמו 15 דקות אבל כל תנור עם העוצמה שלו.
2. את הבלילה אפשר להכין יום מראש ופשוט להוסיף 1-2 דקות לזמן האפייה היות והבלילה יוצאת ישר מהמקרר.
3. לגרסת פרווה במקום חמאה אפשר מחמאה או נטורינה. לא ניסיתי שמן קוקוס אבל אשמח לשמוע אם מישהו ניסה.
4. לרגישים לגלוטן, במקום קמח לבן יש להשתמש בקמח “כרגיל” שמצוי בכל סופר.
תודה על המתכון הנפלא
כדאי להוסיף שהמקור של המתכון של רוני ונציה
קודם כל תודה!! את המתכון הנ"ל לא לקחתי מרוני ונציה, המתכון הזה קיים כמה שנים במשפחתי. לפונדנט יש כמה גרסאות והן די זהות זו לזו בצורת ההכנה (שהיא מאוד פשוטה ובסיסית) רוני ונציה היא אחת מהן 🙂
הי , רשמת 2 ביצים ו2חלמונים? איפה נכנס התפקיד שלהם? יש צורך בהקצפת החלבונים?
היי. את הביצים והחלמונים מוספים לתערובת השוקולד אחרי שהיא טיפה הצטננה. אין פה בכלל חלבונים. את יכולה להכין מהם נשיקות או להקפיא ולשמור למתכון שמצריך אותם.
שרשמת ביצים זה גם חלבונים וגם חלמונים ובנוסף עוד 2 חלמונים ?
היי הדר. 2 ביצים שלמות (חלמון+חלבון) ובנוסף 2 חלמונים (הצהוב בלבד). בהצלחה 🙂