אתמול הבן שלי נשאר בבית (ט באב) אז החלטנו לנצל את היום חופש להכנת כדורי שוקולד משודרגים.

בינינו, מי לא אוהב כדורי שוקולד. אני אוהבת כדורי שוקולד עוד מילדות וכמו הרבה דברים שנשארים איתנו מאז, הטעם שלהם והאהבה שלי אליהם לא השתנה.

אפשר לומר שכדורי שוקולד זה לכל הילדים שבנינו, קטנים וגדולים כאחד.

אז למה משודרגים? כי במקום עם פירורי ביסקוויט עשיתי עם שאריות של עוגה (אפוייה!) ויצא פשוט מדהים.

אין ספק שלהכין לבד כדורי שוקולד ולהכין עם ילדים זה טיפה שונה, בייחוד עם נסיך בן 3 אבל עם יד על הלב אני ממש נהנתי והיה שווה כל רגע.

אם כבר נהנתי חשבתי למה לא לשתף גם אתכם, זו פעילות מהנה לעשות עם הילדים ואחר כך הם גם אוכלים מפרי יצירתם ומספרים לכל מי שאפשר שהם הכינו את הכדורים.

אז בואו נתחיל:

לעיסת כדורי השוקולד: 25-30 כדורים

350 גרם שאריות של עוגה

230 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

כוס חלב

חופן מרשמלו (הכוונה למיני מרשמלו או 4-5 מרשמלו רגיל)- לא חובה

קישוט:

סוכריות צבעוניות

קוקוס

אופן ההכנה:

בסיר בינוני שמים שוקולד, חמאה, חלב ומרשמלו ומביאים להמסה של החמאה והשוקולד.

במעבד מזון, שמים את העוגה וטוחנים עד לפירורים.

מאחדים את העוגה עם עיסת השוקולד, מערבבים טוב טוב ומכניסים למקרר לכשעתיים, להתיצבות.

אחרי שהעיסה יציבה, מגלגלים כדורים בגודל שאוהבים, מצפים בסוכריות או בקוקוס (תלוי בקהל היעד).

מכניסים למקרר ל 3-4 שעות להתמצקות של הכדורים ופשוט נהנים (וזוכרים לשמור לאחרים…)

  2014-11-12 15.24.05  P7270179

טיפים/ גיוונים:

1. המרשמלו לא חובה, הוא מוסיף קצת טעם ועוד קצת יציבות אבל אפשר לוותר עליו.

2. אני השתמשתי בשוקולד מריר אבל אפשר חצי חצי שוקולד מריר וחלב או רק חלב.

3. לגרסת פרווה: במקום חמאה- מחמאה ובמקום חלב- מים, חלב שקדים, מיץ תפוחים.

4. אני השתמשתי בשאריות של עוגת שוקולד בחושה על בסיס קקאו אבל כל עוגה בחושה תתאים (וטעם הכדורים ישתנה בהתאם לטעם העוגה).

5. כדורי השוקולד נשמרים יופי בהקפאה. הפשרה במקרר כמה שעות לפני אכילה.

 P7270223