P5050194

כשהייתי קטנה נורא אהבתי לקנות בפיצוציה השכונתית לדר משמש. הייתי קורעת ממנו חתיכות ואוכלת אותו ככה סתם במקום ממתק או פרי. רק כשחברה שלי הכינה לדר תות ונתנה לי לטעום הבנתי שמה שחשבתי שאני אוהבת אני לא.

לא מזמן שוטטתי באינטרנט אחרי השראה לחג השבועות. היות ושבועות נקשר אצלי לא רק עם גבינות אלא גם תנובת הארץ אז מה הפלא שכשניתקלתי בתמונה של לדר, הזיכרונות מהלדר ההוא היכו בי בגעגוע והחלטתי להכין לדר לכבוד החג (וכדי לשחזר את הטעם של לדר התות מפעם).

הפעם הראשונה היתה קטסטרופה מבחינתי אבל זו היתה אשמתי כי לא עקבתי אחרי ההוראות כמו שצריך. הפעם השנייה היתה מנצחת, הכנתי לדר תות שדה שלא כל כך הספיק להגיע לקופסא ולכן גם לא צולם…

הפעם הכנתי שוב לדר תות לפני שהעונה תגמר ולדר אגס ושסק. המתכון באמת קל להכנה ואפשר להכין אותו מכל פרי שאוהבים ושיש בעונה. את המתכון אפשר להכין עם הילדים רק קחו בחשבון שלא יוצאת כמות גדולה אבל מה שיוצא טעיםםםם

לדר תות: בין 10-12 רצועות תלוי בגודל

לחמם תנור לטורבו 90 מעלות

700 גרם תות שדה

3 כפות סוכר

1 כף מיץ לימון

לדר אגס ושסק:

700 גרם מיקס של אגס ושסק (אגס קלוף)

2 כפות סירופ מייפל אמיתי

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

שימו לב שאופן ההכנה זהה

במעבד מזון שמים הפירות, ממתיק ומיץ לימון ומעבדים עד לקבלת תערובת שמזכירה מעין מיץ טיפה סמיך. בעדינות שופכים למגש אפייה מרופד בנייר אפייה ובעזרת כף מפזרים את התערובת בצורה אחידה עד כמה שאפשר.

אופים בחום של 90 מעלות בטורבו בין שעתיים לשלוש שעות עד שהלדר מרגיש טיפונת דביק וגמיש והוא מתנתק מנייר האפייה.

שמים מגבת ונותנים להגיע לטמפרטורת החדר. חותכים לרצועות בעובי שאתם רוצים ובעדינות מקלפים את הנייר אפייה.

מגלגלים את הרצועות ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

2015-05-01 21.59.04  P5050159

טיפים/ גיוונים:

1. ללדר תות שדה לקח לי 3 שעות וללדר אגס כשעתיים. זה תלוי בפרי ובסוף ממתיק (סוכר, מייפל וכו..)

2. אפשר להשתמש בסוכר, סירופ מייפל , דבש ועוד כדי להמתיק את הלדר. לכמות של פרי המוצעת מספיק 2 כפות. תכינו פעם אחת ואז תחליטו אם אתם תרצו להבא יותר מתוק או לא. המתיקות גם תלוייה במתיקות הפרי ולכן חשוב לוודא שהפרי בו בחרתם להשתמש מתוק דיו.

3. אפשר להוסיף תבלינים כאבת נפשכם כמו הל, קינמון ג’ינג’ר עוד.

4. במהלך האפייה קצוות הלדר יהיו קריספיים. לא לזרוק הם כמו צ’יפסים מתוקים.

הכי קל בתום האפייה לחתוך לרצועות ואז בעדינות לקלף את נייר האפייה ולא לקלף הכל מהלדר. קחו בחשבון שהלדר הופך לדק מאוד כמעט שקוף באפייה כי הנוזלים מתאדים ממנו ולכן יש לנהוג בעדינות.

במידה ואתם רואים כי חלק עשוי וחלק טרם, גיזרו את החלק העשוי ותנו לשאר הלדר עוד כמה דקות. ממש לעשות בייביסיטר ללדר.

5. הלדר נישמר בקופסא אטומה בין 3 שבועות לחודשיים תלוי כמה טוב הוא יובש. (מנסיון הוא נעלם תוך יומיים)

P5050160  P5050194