אחרי כל האוכל של פסח ממש התחשק לי משהו קטן בלי יותר מידי רגשות אשם והיו לי בננות שעוד רגע מוצאות את דרכן לאשפה, אין מה לעשות, עם כל האוכל שהיה הן הפרי הראשון להפגע…

היות ואני אוהבת בננות בכל מצב צבירה החלטתי ללכת על עוגיות עם ערך בריאותי שגם מתאימות לרגישים לביצים ולמוצקי חלב, אין בהן קמח אבל יש שיבולת שועל שהיא יותר בריאה למערכת העיכול אך לצערי לא מתאימה לרגישים לגלוטן.

העוגיות מכילות רק 4 מרכיבים ולא צריך מיקסר (!!) ובנוסף אין בהם שומן. אני לא אגיד שהן דיאטתיות אבל הן בהחלט מספקות את החשק למשהו מתוק עם ערך נוסף, יש להן מרקם של מאפינס והן סופר קלות להכנה. אז תהנו.

אם למי מכם שבא לדעת, אז לפי חישוב שבן זוגי שיחייה עשה, לכל עוגייה יש 81.5 קלוריות ל 18 עוגיות או 1467 לכל כמות המסה (ואז פשוט תעשו לפי כמה עוגיות שיצאו לכם).

לבצק העוגיות: 15-18 עוגיות, תלוי בגודל לחמם

תנור ל 170 מעלות

3 בננות בשלות מעוכות

2 כוסות שיבולת שועל גסה (לא האינסטנט)

1 כוס תמרים מגולענים וחתוכים קטן (כ- 10 תמרים)

3 כפות סירופ מייפל אמיתי (לא בטעם מייפל מהסופר)

אופן ההכנה:

שמים הכל בקערה ומערבבים עד שהכל מפוזר ואחיד. נותנים לתערובת לנוח רבע שעה ואז בעזרת כף לוקחים מהתערובת ועם היד יוצרים כדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ-18 דקות.

מצננים כמה דקות בתבנית ואז מעבירים לרשת צינון ולקופסא. היות ויש בעוגיות בננות יש לשמור אותן בקופסא אטומה היטב במקרר.

זהו, אמרתי סופר קל הלכנה, לא?

טיפים/ גיוונים:

1. במקום תמרים אפשר חמוציות, משמשים ואפילו להוסיף נטיפי שוקולד.

2. במקום סירופ מייפל אפשר סילאן ללא תוספת סוכר או דבש.