לפני כשבועיים התארח אצל הורי אבירם, שכן וחבר משפחה קרוב והביא עימו קינוח מיוחד, מקפא מוס תות תקשיבו, המוס הזה כל כך טעים ואוורירי שזה היה כמו לאכול ענן, לא דומה לשום דבר ובלי המרקם של סורבה שאני אישית לא כל כך אוהבת.
קחו בחשבון שהמוס לא קופא לגמרי והוא מין סמי פרדו מיוחד. לשמחתי הוא נתן את המתכון וכמו שאומרים, השאר היסטוריה. מיד ביום ראשון הלכתי וקניתי תותים ועשיתי את המתכון, קצף התותים תפס לי את כל קערת המיקסר ומקופסא של תותים יצאה לי כמות שמספיקה לארוח של כמה אנשים.
דרך מדהימה ליהנות ולהיפרד מעונת התותים. המקפא מחזיק מעמד 3-4 חודשים במקפיא, הוא ללא שומן וללא מוצקי חלב, קינוח מתאים עכשיו לימים החמימים מתאים לשומרי כשרות ולרגישים ללקטוז והיות והוא קליל הוא יהיה מושלם לקינוח אחרי ארוחת ליל הסדר.
הוא מומלץ מכל הלב, לכו עכשיו לקנות תותים ולהכין את המקפא, אתם לא תצטערו.
למוס: 4 ליטר מקפא
1/2 קילו תותים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כף מיץ לימון
קורט מלח
1 חלבון ביצה
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את התותים, הם יהפכו למיץ וזה בסדר. בקערת מיקסר שמים את התותים הטחונים ואת שאר החומרים ומקציפים הכל במשך 15 דקות (כן, כן לא טעות) הקצף יעלה עד למעלה ויהיה ורוד, אוורירי ממש כמו ענן עם מתיקות עדינה.
מעבירים את המוס לקופסאות ולמקפיא ללילה לפני שמתחילים ליהנות ממנו. זהו, זה כל העבודה.
טיפים/גיוונים:
1. במידה והתותים ממש מתוקים אפשר להשתמש ב 3/4 כוס סוכר (150 גרם).
2. התותים צריכים להיות מתוקים אחרת הטעם של המוס ייפגע וחבל.
3. המוס לא קופא לגמרי ולכן ממש לא מומלץ לנייד אותו. תהנו ממנו בבית, אצלכם.
היי אין בעיה שהחלבון חי?
היי. לא, אין בעיה שהחלבון חי. הסלמונלה, שזה החיידק שמרתיע אנשים ממוסים על בסיס ביצים נימצא בחלמון, החלבון הוא מים ואין בעיה איתו.
אפשר לעשות בדיוק אותו הדבר רק עם מי בישול של חומוס במקום חלבון הביצה.
נכון, לא ניסיתי. שמעתי שעדיף עם מי ההשריה של סויה מאשר החומוס 🙂
לאחר שעתיים הקפאה העבירו שוב לקערת המיקסר והקציפו המוס מתקבל הרבה יותר חלק ומוסי
נשמע מעניין. אני בהחלט אבדוק את זה בעונת התותים הבאה 🙂
במתכון כתוב 21 ק”ג תותים וזה נשמע לא הגיוני.
אודה לך על כמות התותים המתבקשת למתכון
תודה אילהב
ערב טוב, הטעות תוקנה, תודה רבה ששמת לב 🙂