PC300275

מכירים את ההרגשה שבא לכם לאכול משהו ואתם לא יודעים מה? זה מה שקורה לי לא פעם כשבא לי לאפות כשזה קורה, אני מכינה לי כוס נס, מתיישבת ליד המחשב עם ערמת חוברות או ספרי אפייה ליד ומתחילה לעבור על פני תמונות, מתכונים, בלוגים כל מה שרק יכול לתת לי השראה, זה יכול לקחת שעות אז לרוב אני מוצאת את מה שחיפשתי אחרי שאני מחסלת שתי כוסות ענקיות של נס קפה (ובד”כ אני מוצאת כמה השראות) פה, אותו סיפור. הייתה לי כמות גדולה של אגוזי פקאן וחשק לאפות עוגיות אבל קצת אחרות, לא מבצק פריך רגיל ואז מצאתי את העוגיות הסקוטיות שנקראות: שורטברד (באנגלית שורטנינג הוא סוג של שומן ומכאן שמן) בצק מאוד נוח לעבודה, לא צריך קירור לפני אפייה ולא רידוד ואפשר לעשות באמצעותו המון סוגי עוגיות. המאפה יוצא במרקם של  בין בצק פריך לעוגה והחלק הטוב, מעבר לאמור למעלה, הוא שלא צריך להכין עוגייה עוגייה אלה מגש אחד ואז חותכים לכמה יחידות שרוצים.

לבצק: 15 עוגיות בינוניות בתבנית: 20X30

לחמם תנור ל 160 מעלות

150 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר חום

1/2 2 כוסות קמח

1/4 כפית קינמון

שקית אבקת אפייה

קורט מלח

ביצה 1

1/2 כוס פקאן קצוץ גס

לציפוי:

3 כפות סוכר

2 כפיות קינמון

1/2 כוס פקאן קצוץ גס

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הסוכר החום והחמאה ומערבלים למרקם קרמי. בקערה אחרת שמים את הקמח, א.אפייה, קינמון ומלח ומערבבים לאיחוד חומרים. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים עד לאיחוד. להיזהר מערבול יתר. מוסיפים את הפקאן ומערבלים קלות לפיזורם עם לקקן רחב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת הלקקן או ידיים (נקיות כמובן)  דוחסים את העיסה שתהיה אחידה.    PC300179

מפזרים את תערובת הסוכר ומפזרים את הפקאן. בעזרת נייר אפייה דוחסים את הציפוי לבצק. אופים בחום של 160 מעלות כ- 18 דקות עד שהבצק טיפה מוזהב. הוא ירגיש טיפה רך אבל בקירור הוא ממש מתייצב. אחרי שהוא מגיע לטמפרטורת החדר חותכים לריבועים ושומרים בכלי אטום.

PC300205

טיפים/ גיוונים:

1.  במקום סוכר חום אפשר אותה כמות של סוכר לבן. 2. הסוכר והקינמון בציפוי מאוד מוסיף למרקם, לטעם וליופי אבל מי שפחות מתחבר לקינמון יכול לוותר ולהשאיר סוכר ופקאן החיתוכיות לא מתוקות מאוד. יש להן מתיקות עדינה למרות הציפוי. 3. אמנם אלה ריבועי פקאן אבל אם אין פקאן אפשר להשתמש באגוזי מלך או שקדים ואז לשנות את השם בהתאם לאגוז.              PC300257  PC300255 בתאבון סמיילי