P1270516 טו בשבט הגיע חג האילנות  והפירות היבשים. אישית, אני אוכלת ואופה איתם כל השנה אבל אין ספק שזה אחד החודשים הכי אהובים עלי כי יש בו את: טו בשבט, חג האהבה והיום הולדת שלי ושל הנסיך הקטן שלי. קראו לי משוחדת אבל זה אחד החגים הכי רומנטים ומקסימים שיש. לפני כמה זמן בן זוגי העיר לי שעם כל העוגות והשוקולדים שאני מכינה לפעמים בא איזה משהו קטן ופשוט ליד הקפה, עוגייה. אם להודות על האמת יש הרבה במה שהוא אמר אז הנה עוגיות חמאה שהוספתי להן פירות יבשים קצוצים והם מתאימים ליד כוס הקפה או סתם ככה בדרך החוצה לעבודה. הן טעימות גם בלי הפירות ולכן גם מתאימות לכל השנה אבל אם אתם כמוני ואוהבים פירות יבשים אז אפשר בהחלט לאמץ אותן כל השנה. לבצק: כ- 25 עוגיות לחמם תנור ל 160 מעלות 150 גרם חמאה רכה 43 כוס סוכר 21 1 כוסות קמח 21 כפית סודה לשתייה 1 כוס פירות יבשים קצוצים קטן (חמוציות, אננס, דובדבנים ועוד.) אופן ההכנה: בקערת מיקסר מערבלים כדקה חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הקמח וסודה לשתייה ומערבלים במהירות נמוכה עד שיש פירורים גסים. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים ידנית לפיזור אחיד.  P1270460 P1270465 P1270462 עוטפים את הבצק בניילון נצמד, יוצרים מעין דסקית ושמים במקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר וכל פעם עובדים עם חתיכה קטנה. מפדרים את המשטח בקמח ומרדדים את הבצק לעובי של 21 ס”מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצן. קוטר הקורצן צריך להיות  כ- 5 ס”מ. אל תדאגו, באפייה העוגיות מאוד מתרחבות. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ועם רווחים בין אחת לשנייה. אופים בחום של 160 בין 15-20 דקות העוגיות צריכות להיות זהובות. הן יהיו טיפה רכות ביציאה מהתנור אך במהלך הקירור הם מתקשות.  P1270467 P1270471 P1270475 זהו,  יש לנו עכשיו עוגיות מוכנות רק צריך שמשהו יפנק אותנו ויכין לנו כוס קפה, בכל זאת, אנחנו אפינו… טיפים/ גיוונים: 1. מי שלא רוצה לרדד ולקרוץ יכול לגלגל את הבצק לנקניק בקוטר 5 ס”מ, לעטוף בנייר אפייה ולשים במקפיא לשעה עד שעתיים עד שהבצק קפוא ואפשר עם סכין לחתוך פרוסות בעובי של 21 ס”מ. במקרה כזה זמן האפייה אולי יתארך בדקה או שתיים כדי לעקוב אחרי מהלך האפייה אחרי 15 דקות. 2. אני קניתי מיקס של פירות טרופיים קצוצים (150 גרם שזה בערך כוס) וככה חסכתי לי את זמן החיתוך. 3. אם לא מוסיפים פירות יבשים אפשר להוסיף גרדת לימון או תפוז, זה מוסיף טעם וריח. 4. מנסיון שלי, הכי נוח קורצן ממתכת אבל גם פלסטיק יעבוד. כוס פחות נוחה בגלל הפירות היבשים. 5. לגרסת פרווה: במקום חמאה להשתמש במרגרינה או שמן קוקוס (מה שגם יהפוך את העוגיות לטבעוניות).               P1270514  P1270507 חג שמח סמיילי כבר שאתם כאן, אשמח אם תעשו לייק ל ריח של בית , בפייסבוק. תודה!