אחד הדברים שבן זוגי שיחייה ואני מאוד אוהבים בחורף (ובכל השנה למען האמת) אלו עוגיות שאפשר לטבול או לנשנש ליד כוס התה.

בחורף אלו בעיקר עוגיות עם תבלינים או אגוזים ואם כבר אגוזים אז כאלו שיש להם נוכחות של ריח וטעם. אני מאוד אוהבת אגוזי פקאן סתם ככה אבל הם בהחלט מוסיפים לכל מאפה או סלט טעם מיוחד ופריכות נהדרת.

העוגיות האלה בעלות מתיקות עדינה והן ממש נמסות בפה הודות לשילוב של קורנפלור ואבקת סוכר. בנוסף יש בהן את השידוך המושלם של פקאן ומייפל. הן מאוד קלות להכנה, לא מצריכות קירור ואפשר כבר להתחיל להכין אותן ממש אחרי העיבוד שלהן, מה שכן, הן מאוד ממכרות אז אולי כדאי שתחביאו כמה, ליתר ביטחון…

אז, הפשילו שרוולים, כמה דקות של עבודה ויש לכם עוגיות. שיהיה לנו חורף קל וטעים.

לבצק העוגיות: כ- 35 עוגיות

לחמם תנור ל 180

100 גרם אגוזי פקאן

1/4 1 כוסות קמח (170 גרם)

1/4 כוס קורנפלור (40 גרם)

1/4 כוס אבקת סוכר (40 גרם)

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות סירופ מייפל (אמיתי לא בטעם)

2-3 כפות מים קרים

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון קוצצים את אגוזי הפקאן לפירורים קטנים לא אבקה (אנחנו רוצים שירגישו אותם). מוציאים ושמים בצד.

באותה קערה שמים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המייפל ומעבדים עד לקבלת גושים גסים של בצק (אנחנו לא רוצים לעבד יתר על המידה). במידה ולא נעשים גושים מוסיפים 1-2 כפות מים קרים.

מוציאים את הבצק לקערה ומוסיפים את הפקאנים הקצוצים. לשים בעדינות רק כדי להטמיע את הפקאנים.

לוקחים פיסות מהבצק ומכדררים לכדור בגודל של גולה גדולה (הבת שלי קוראת להם בומבילות). בעזרת מזלג טבול במעט אבקת סוכר יוצרים את הדוגמה על כל עוגייה וכך גם פוכסים אותן מעט. העוגיות לא ישתנו יותר מידי בגודלן וככה זה אמור להיות.

אופים בחום של 160 מעלות 15-18 דקות. הן ישארו טיפה בהירות. כשהן בטמפרטורת החדר בוזקים אבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה היטב אחרת הן יעלמו ברגע שתפנו את הגב.

ככה היא נראית מבפנים ועוד רגע תאכל..

 טיפים/גיוונים:

1. השתמשתי בשילוב של קורנפלור ואבקת סוכר כדי לקבל עוגיות נמסות. במידה ואין לכם אבקת סוכר אפשר סוכר לבן (1/4 כוס).

2. אני חוזרת שוב, יש להשתמש בסירופ מייפל מקורי שאפשר למצוא בכל מדף בסופר באזור האפייה ולא סירופ בטעם.

3. לרגישים ללקטוז אפשר להמיר את החמאה במחמאה או שמן קוקוס באותה הכמות. המרקם יהיה טיפה שונה אבל העוגיות יצאו לא פחות טעימות.

4. הפוסט עודכן ושופץ ב 5.12.17