2014-09-10 12.01.46                לא פעם מתחשק לי לאכול משהו שיהיה מזין, טעים, מהיר ולא משמין לארוחת צהריים או ערב והקציצות האלה ממש עונות על ההגדרה הזו. הבונוס איתן , מעבר לעובדה שלא צריך להכין ולבשל אותן ברוטב, שהן ממש טעימות גם כשהן מטמפרטורת החדר מה שאומר שהן תהיינה מצוינות לפיקניק  או בתוך כריך לארוחת צהריים של הילדים אפשר בהחלט לטגן אותן אני מעדיפה לשים אותן על תבנית תנור ולהתראות לעשר דקות . הקציצות די מזכירות לי קציצות שאמא שלי אופה למרות שכבר ראיתי גרסה דומה בשם ערוק של העירקים כך או כך הן טעימות ומהירות הכנה וכל המשפחה יכולה ליהנות מהן מגדול ועד קטן.   מצרכים: 15-17 קציצות לחמם תנור ל 170 צרור פטרוזיליה בצל 3 שיני שום קלופות 400 גרם בשר בקר טחון 2 ביצים 4 כפות פירורי לחם מלח כמון אופן ההכנה: מטגנים את הבצל עד להשחמה יפה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון את הפטרוזיליה והשום וטוחנים הכל ביחד.  2014-09-10 10.57.04  2014-09-10 10.58.32 מעבירים לקערה ובה שמים את תערובת הפטרוזיליה, בשר ביצים ופירורי הלחם. מערבבים הכל ומתבלים. התערובת צריכה להיות יציבה דיה להכנת הקציצות.  2014-09-10 11.03.00  2014-09-10 11.10.16 מרפדים תבנית בנייר אפייה וקורצים בידיים (לא צריך רטובות) קציצות ומשטחים אותן טיפה על המגש. אופים בחום של 170 כ 10 דקות, כאשר נוגעים בקציצות הן יציבות. נותנים דקה שהן יירגעו ואז מגישים.  2014-09-10 11.15.21  2014-09-10 11.40.10 טיפים/גיוונים: 1. במקום בשר בקר אפשר עוף או לערבב בקר והודו /עוף 2. מי שאוהב כוסברה יכול להחליף את הפטרוזיליה או לערבב בין השניים 3. אני שמתי כמון אבל כל אחד יתבל איך שהוא אוהב 4. למי שלא בא לטגן את הבצל אפשר להוסיף אותו פרוס חי למעבד המזון עם הפטרוזיליה.                    2014-09-10 12.02.21 בתאבון סמיילי