אני אוהבת את פסח, אולי בגלל הילדות שהיתה לי (במובן החיובי של החוויה) ואולי כי פסח מזכיר לי משפחה ובית.

מה שאני פחות אוהבת בחג הזה שלכמעט לכל עוגה או עוגייה יש טעם של קניידלך (אני מתה על מרק קניידלך אבל לא במתוקים שלי) או שהיא לא  יורדת במורד  הגרון. אז נכון, הבצק לא תפח ואנחנו נתקענו עם מצות (שהן מאוד טעימות עם נוטלה) וקמח מצות אבל על המתוקים שלי אני לא מוכנה לוותר. קצת מאתגר להתאים אותם לפסח אבל זה בהחלט אפשרי.

המתכון הזה מניב חיתוכיות עסיסיות שמתאימות בול לאוהבי השוקולד שבינינו. הן ממש קלות להכנה, לא תנחשו שאין בהם קמח ובנוסף, אפשר להנות מהן גם אחרי ארוחה בשרית (אל דאגה, אין פה מרגרינה). אז בואו נפשיל שרוולים ונכין בראוניז משגעים שאפשר לאמץ כל השנה. חג שמח!

מצרכים: תבנית 20X30

מחממים תנור ל 170

250 גר’ שוקולד מריר 60%

1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)

4 ביצים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1/3 כוס שמן קנולה (70 גרם)

3 כפות שטוחות קקאו (30 גרם)

1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)

1 כף ברנדי/ אמרטו (מומלץ בחום אבל לא חובה)

אופן ההכנה:

בכלי שמתאים למיקרו, שמים את השוקולד ורבע כוס שמן וממיסים את השוקולד בפולסים. מערבבים היטב ומניחים בצד.

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים כשאת הסוכר מוסיפים לאט לאט בהדרגה. קצף הביצים צריך להכפיל את עצמו ולהיות בהיר. מוסיפים את יתרת השמן לאט ואת הברנדי.

מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים כמה שניות עד שהקצף שוקולדי אחיד.

מוסיפים את הקורנפלור והקקאו ובעזרת לקקן מקפלים לתערובת. מוודאים שלא נשארים שאריות בתחתית הקערה.

שופכים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות 18-20 דקות עד שהבראוניז יציבים מסביב והמרכז מעט רוטט (קיסם שנכנס יוצא לח אבל לא רטוב).

מצננים היטב את הבראוניז לפני שחותכים. שומרים במקרר אבל כדאי להוציא חצי שעה לפני ההגשה. תהנו.

חיתוכיות שוקולד משגעות

טיפים:

1. אני השתמשתי בשוקולד מריר 60% קקאו. אפשר גם מריר 48% קקאו רק תוודאו שהוא פרווה.

2. אפשר להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים או לפני הכניסה לתנור לפזר אגוזים/ שקדים קלויים.

3. לא צריך להוסיף אבקת אפייה.

4. המתכון צולם מחדש ב 10.3.19