אני אוהבת שיש לנו עוגיות בבית, זה הכי כיף ככה בערב לשבת על כוס קפה עם צלחת קטנה של עוגיות, זה גם נחמד כשבאים אורחים אבל לרוב אנחנו האורחים של עצמנו אז יש לנו פינוק קטן.

העוגיות האלה הן מהעוגיות הבודדות שהבכורה שלי אוהבת, היא יותר בקטע המלוח אבל אם כבר עוגיות אז אלו עוגיות שבהם הריבה מככבת ואם הן מוגשות עם אבקת סוכר אז אפשר החגיגה מתחילה.

העוגיות האלה שובות לב, הן נימוחות ולמרות שיש ריבה ואבקת סוכר הן לא מתוקות יותר מידי. עוד משהו קטן, הן לא מחזיקות יותר מידי זמן אז אני ממליצה להחביא כמה.

לבצק: כ 20-25 עוגיות סנדויץ תלוי בגודל

מחממים את התנור ל 170 מעלות

150 גר’ חמאה רכה

130 גר’ אבקת סוכר (שקית ושליש)

2 כוסות קמח+2 כפות (300 גר’)

ביצה

גרדת תפוז+ 2 כפות מיץ תפוזים

קורט מלח

ריבת תות (כדאי חלקה אבל אפשר קונפיטורה)

 אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר עד לתערובת קרמית. מוסיפים את שאר החומרים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

משטחים את הבצק לדיסק עוטפים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לשעה.

אחרי שעה כשהבצק יציב וקר מוציאים מהמקרר וחוצים לשניים כדי שיהיה יותר נוח לעבוד.מרדדים לעובי של חצי ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

בעזרת החלק החלק של הצנטר עושים חור במרכז העוגיות.

שמים את המגשים לחצי שעה של קירור במקרר ואז מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 למשך 15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים לחלוטין לפני מריחת הריבה.

לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין,  מפדרים את העוגיות עם החור באבקת סוכר ובעדינות מורחים טיפה מהריבה על העוגייה השלמה. מניחים בזהירות את העוגייה עם החור על הריבה.

שומרים את העוגיות בשכבה אחת בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר ונהנים…

 

טיפים/ גיוונים:

1. במקום גרדת תפוז אפשר גרדת לימון.

2. אפשר להחליף את 2 כפות מיץ התפוזים בחלב או שמנת.

3. אני השתמשתי בקונפיטורה והייתי צריכה טיפה לרסק את הפרי אבל זה מוסיף למרקם. למי שרוצה פחות עבודה, שישתמש בריבה חלקה.

4. למי שאין קורצנים בצורות אפשר להשתמש עם כוס בקוטר 4 ס”מ.