2013-10-23 18.57.35

כשסיפרתי לבעלי שיחייה שאני הולכת להכין להכין לזניה צמחונית הוא הרים גבה. תבינו, אצלנו בבית כלומר אצל הורי, הלזניה מוגשת עם בשר ורוטב בשמל, אז מה פתאום לזניה צמחונית. התשובה לכך היא פשוטה, למה לא? היא זולה מחברתה הבשרית, היא טעימה גם קרה כך שהיא מצוינת גם לפיקניקים ולארוחת ערב קלה היא פשוט מתאימה. אפשר לשחק עם כל מיני תוספות, אני בחרתי ברוטב בשמל, תרד ומחית של דלעת ובטטה.
למי שפחות מתחבר לתרד יש אופצייה נוספת עם גבינה ופלפלים קלויים בטיפים ואז היא יכולה להתאים יופי לארוחה חלבית ולשבועות.
הפשטידה טעימה כשהיא גם חמה וגם קרה ולכן היא מתאימה לארוחות קרות או לקחת לפיקניק.
 
ללזניה: (תבנית בגודל 23X30)
מחממים תנור ל 180 מעלות
9 עלי לזניה
1 קילו דלעת חתוכה גס
2 בטטות גדולות חתוכות גס
מלח
בהרט
כמון
חבילת תרד מהסופר (עדיף שטופה, חוסך זמן)
רוטב בשמל מזויף (מתכון ופרטים בהמשך)
גבינת פרמזן מגוררת לחלק העליון או כל גבינה צהובה אחרת.
 
ההכנה:
 
בסיר בינוני שמים את הדלעת והבטטות מוסיפים מים ומבשלים עד שהכל רך.
מסננים את המים ומועכים את הדלעת והבטטות למחית אחידה מתבלים במלח, כמון ובהרט כל אחד לפי הטעם שלו ומניחים בצד. את המחית אפשר להכין כמה שעות מראש עד יום ולהשאיר במקרר עטוף.
                                             2013-10-18 13.31.49
מכינים רוטב בשמל:
 
למה מזויף? המקורי אומר להמיס כמות גדולה של חמאה בסיר להוסיף קמח לערבב ואז להוסיף חלב.
אני מצאתי דרך להפחית משמעותית את החמאה.במקום קמח קורנפלור ועדיין זה יוצא טעים לא פחות ולא צריך להסתבך עם גושים…
 
מצרכים:
3 כוסות חלב קר
25 גר’ חמאה                                      
3-4 כפות קורנפלור     
מלח
אגוז מוסקט
פלפל לבן
   2013-10-18 14.49.38                                        
 
אופן ההכנה:
מחממים בסיר 2.5 כוסות חלב ואת החמאה לסף רתיחה.
בכוס שמים את מחצית החלב עם 3 כפות קורנפלור ומערבבים עד שאין גושים.
כשהחלב ממש חם מוזגים בזרם דק את הכוס עם הקורנפלור ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה.
במידה ורואים שהיא עדיין דלילה שמים בכוס את הכף הנותרת ומוסיפים טיפה חלב עד שאין גושים בקורנפלור ומוסיפים לסיר.
מתבלים טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
 
מרכיבים את הלזניה:
שמים בתחתית התבנית כשתיים שלוש כפות ממחית הדלעת ומורחים לשכבה אחידה ודקה.
מניחים מעל את עלי הלזניה ומעל כחצי מכמות המחית. מעליה מניחים כמות נדיבה של עלי תרד( לא צריך לאדות אותם בבישול הם יקמלו יפה) ומעל שליש מהבשמל.
ואז שוב: עלי לזניה, מחית, תרד ובשמל.  
                                                        
2013-10-18 14.40.152013-10-18 14.51.46
מסיימים בעלי לזניה. במידה ונותרה מהמחית מערבבים עם הבשמל הנותר ומפזרים פרמזן או את הגבינה שבחרתם.
                                   
                             2013-10-18 15.05.50
 
מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות למשך 40 דקות עד שהלזניה מרגישה יציבה.
 
                              2013-10-18 16.43.50
 
טיפים:
 
1.כדי שעלי הלזניה יתבשלו בצורה אחידה יש לוודא שהם מכוסים היטב  במילוי (מחית, תרד ורוטב בשמל).
2. במקום תרד אפשר מנגולד (ללא החלק הלבן שהוא קשה.אותו אפשר לשמור לציר ירקות).
3.לילדים אפשר לשים בשכבה הראשונה רוטב עגבניות גבינה צהובה וזיתים ובשכבה השנייה אותו דבר רק במקום זיתים פטריות.
4. למי שרוצה בכל זאת רוטב בשמל אמיתי:
    100 גר’ חמאה
    4 כפות קמח
    2 כוסות חלב
ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוסיפים את החלב ומערבבים עד שמסמיך במידה ומסמיך מידי מוסיפים טיפה חלב. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
5.  לא מזמן עשיתי את הלזניה הזאת במקום תרד עם פלפלים שקליתי בתנור ועם גבינת פרומעז ויצא מאוד טעים.
 
 
בתאבון סמיילי