יש לי כמה עוגות שכבר מלא זמן אני רוצה להכין וכל פעם צץ משהו והן נדחקות לפינה. העוגה הזאת היא אחת מהן והיא חיכתה בסבלנות המון…שנים אבל בסוף זה הגיע והיה כל כך שווה להכין אותה אבל הכי טעים היה לאכול ממנה.

הייתם חושבים שעוגה כזאת עם המון שכבות ועוד מלית עשירה תהיה כבדה אבל ממש לא. אולי בזכות המתיקות העדינה אבל היא הפכה תוך רגע למוקד של יישורים והיא חוסלה תוך 24 שעות מרגע הבאתה לשולחן.

נכון, יש המון גרסאות וניסיתי כמה מהן אבל בסוף החלטתי לעשות בדרך שלי ולכן היא “בסגנון” כי היא בטח לא מקורית לחלוטין אבל היא כל כך מיוחדת וטעימה שאני לגמרי אימצתי עוגה כעוגת חג, יום הולדת וסתם כשבא משהו קצת שונה.

לכבוד ראש השנה, קבלו עוגה מיוחדת, קוצרת מחמאות ולמרות שיש לה כמה שלבים היא לא מאתגרת ואתם והאורחים שלכם ילקקו אצבעות איתה. חג שמח!

מצרכים: תבנית עגולה קוטר 23-24 ס”מ

לחמם תנור ל 170 מעלות

4 כוסות קמח (560 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

100 גרם חמאה מומסת

1/2 3 כפות דבש (70 גרם)

3 ביצים

3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)

למלית:

4 גביעי שמנת חמוצה של פעם 27% שומן (800 גרם)

2 גביעי גבינת שמנת 30% שומן (440 גרם)

1 כף דבש (20 גרם)

150-200 גרם אבקת סוכר (1/2 1- 2 שקיות)

אופן ההכנה:

מערבבים קמח ואבקת אפייה ומניחים בצד.

מוסיפים את הדבש לחמאה המומסת, מערבבים וגם מניחים בצד.

מתחילים מהקצפת הביצים בעזרת מקצף בלון. כאשר נוצר קצף לבנבן מוסיפים לאט לאט את הסוכר עד לקבלת תערובת מוסית בהירה.

מוסיפים לאט את תערובת החמאה דבש לביצים וממשיכים להקציף עד שהכל אחיד.

מחליפים למקצף גיטרה, מוסיפים את הקמח ומבהירות נמוכה (כדי שהקמח לא יעוף עליכם) מערבלים את הקמח לתערובת הביצים. מוודאים שאין שאריות קמח בתחתית. הבצק צריך להיות כמו מגע של פלסטלינה או דמוי מרציפן טיפה דביק ואלסטי.

מעבירים לקערה ומכסים. נותנים לו רבע שעה מנוחה לפני שמתחילים לרדד. בזמן הזה כבר הדליקו את התנור שיהיה מוכן לתחילת אפייה.

מחלקים את הבצק ל 6 חלקים (לי יצא כ 150 גרם כל אחד). מרדדים לעיגול דק בקוטר 23 ס”מ (או 24 אם זו התבנית שלכם). כדי לוודא שהעיגול בגודל התבנית

הנחתי את בסיס התבנית ובעזרת סכין חתכתי מסביב. אפשר לצייר מראש על גבי קרטון את הקוטר הרצוי.

על בסיס אופים בחום של 170 מעלות כ 5-6 דקות עד להזהבה. מוציאים ונותנים להתקרר לחלוטין. ככה ממשיכים עם כל חלק. סך הכל 6 עיגולים אפויים.

את מה שנותר מרדדים ואופים ואז במעבד מזון טוחנים וזה יהיה הקישוט מלמעלה.

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מתחילים עם שקית וחצי אבקת סוכר וטועמים. המתיקות צריכה להיות עדינה אבל תטעמו ותראו אם אתם זקוקים לעוד אבקת סוכר.

מתחילים להרכיב את העוגה:

מניחים על תבנית עיגול אחד. לוקחים כמה כפות גדושות מהמלית ומורחים בשכבה כמה שיותר אחידה. מניחים בזהירות עוד עיגול, טיפה לוחצים ומורחים עוד שכבת גבינה וככה ממשיכים עד הסוף. מקשטים בפירורים ומכניסים למקרר ל 24 שעות כדי שהמלית תרכך את השכבות והטעמים ישתלבו. תהנו.

עוגת רושם מיוחדת לחג

חג שמח

טיפים/ גיוונים:

1. יש לעוגה הזאת המון גרסאות. ניסיתי כמה וזאת היתה דרך ההכנה שהכי התחברתי אליה, היא פשוטה יותר ויוצאת עוגה נהדרת.

2. אין שום בעיה לעבוד עם קמח תופח במתכון הזה. הכמות נשארת זהה, 4 כוסות קמח תופח. לרגישים לגלוטן קמח כרגיל יעבוד פה טוב.

3. היות ויש לעוגה כמה שלבים אין בעיה להכין את המלית יום קודם ולשמור במקרר או לחילופין להכין את העיגולים. לעטוף איטב אחרי קירור מוחלט ולמחרת להרכיב את העוגה.

4. העוגה נשמרת במקרר 4-5 ימים כשהיא עטופה היטב (כדי למנוע חדירת ריחות לוואי).