לפני שבועיים יצאתי עם הבת שלי והכיתה שלה ליום כיף בקיפצובה. על פניו היום היה אמור להיות יום כיף אבל הוא נשאר על פניו בלבד.

זה התחיל באיחור משמעותי של האוטובוס מה שאומר הגעה מאוחרת למקום. איך שהגענו למקום וראיתי את ים האוטובוסים ואת כמויות הילדים שנשפכו מהם נעשה לי שחור בעיניים אבל ניסיתי לשמור על חיוך אופטימי בשבילה. לא עזר.

היא לא אהבה את החום אבל יותר מכך היא ממש סבלה מהרעש של המתקנים ולא מצאה את עצמה (כמויות הילדים בכל מקום לא ממש סייעו לנושא…) והיא פשוט פרצה בבכי בזרועותיי שהיא רוצה הביתה. אני מוצאת את עצמי בשיא החום, בזמן שכולם נהנים פחות או יותר, מנסה להרגיע אותה כשאני בוכה יחד איתה.

כבונוס ליום המאוד מיותר מבחינתנו, היא מצאה גולות ותוך ריצת אושר למחנכת שלה היא נמרחה על הרצפה ושוב חזר הבכי. אני כבר לא ידעתי איפה להכניס את עצמי ורק ישבתי שם איתה, שתי בנות מחובקות יחד מחכות להסעה שתחזיר אותנו הביתה.

היות ואני כבר כמה זמן עם צורך בלתי מוסבר לעוגת סולת שתנחם אותי זאת בדיוק העוגה שהכנתי אחרי שהתאוששתי מהיום הזה והיא כל מה שאני שהייתי צריכה. עוגה מנחמת, עסיסית ועם טעם של בית, של אמא שלי שמנחמת ומנשקתת אותי. בקיצור, עוגה של אמא שמבטיחה שמחר יהיה יום חדש, טוב יותר.

אז למי שבא קצת חיבוק של בית או סתם עוגה מצויינת וקלה להכנה, בואו נדליק תנור ונאפה עוגה עם הבטחה לימים טובים יותר.

מרכיבים: תבנית 23X33

לחמם תנור ל 170 מעלות

1 כוס קמח (140 גרם)

1 כוס סולת (200 גרם)

1 כוס קוקוס (100 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

4 ביצים

1 כוס סוכר (200 גרם)

3/4 כוס שמן צמחי (150 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)

1 צנצנת קונפיטורת תפוזים (280 גרם)

לסירופ סוכר:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מיץ תפוזים

לקישוט:

1/2 כוס קוקוס (בערך)

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים קמח, סולת, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ולבנה (כ-5 דקות). מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף. מנמיכים את המהירות.

מוסיפים לסרוגין את תערובת היבשים ומיץ התפוזים תוך ערבוב איטי. מוסיפים את הקונפיטורה ומוודאים שאין שאריות קמח בתחתית.

שופכים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בחום של 170 מעלות כ 40-45 דקות עד שהתערובת קפיצית למגע.

לקראת סוף זמן האפייה מכינים את הסירופ:

מבשלים בסיר קטן את כל החומרים עד לרתיחה ומכבים.

כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים את העוגה בקיסם ובעזרת כף שופכים לאט לאט מהסירופ. מקשטים בקוקוס ונותנים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר (וככה גם שומרים אותה).

P7130002  

טיפים/ גיוונים:

1. מי שלא אוהב קונפיטורות תפוזים יכול לוותר, בעיני הקונפיטורה מוסיפה המון לעוגה.

2. במקום לקשט בקוקוס אפשר בשקדים פרוסים. אני רשמתי חצי כוס אבל תתחילו ותחליטו אם להוסיף עוד.

3. העוגה נשמרת 4-5 ימים אטומה בטמפרטורת החדר. בקיץ, כדאי לשמור במקרר וחצי שעה לפני ההגשה להוציא אותה החוצה לטמפרטורת החדר (אני אוהבת אותה גם קרה מהמקרר).