PA220041

נתחיל בוידוי, אני אוהבת ממתקים, כאלה של פעם כמו חלביצה, סוכריות על מקל (כמו התרנגול האדום) ממתק הקוקוס של הסופרים (שאבא שלי קונה לי מידי פעם עד היום) ויש את הממתקים שהם כביכול של מבוגרים כמו חלבה ורחת לוקום שאני ממש אוהבת.

בקיצור, אחרי המון התלבטויות והתחבטויות עם עצמי החלטתי להכין בבית רחת לוקום.

חיפוש באינטרנט ובספרות הראה שיש כמה גרסאות להכנת רחת לוקום כאשר במקור משתמשים במסטיקא אבל היות ואפשר להשיגו בחנויות מסויימות אז האופצייה המקבילה היא ג’לטין. יש גרסאות ללא וזאת למעשה הגרסה שאני ניסיתי. בעתיד אנסה את זו גם הג’לטין ונראה מה ההבדל.

להכנת המתכון תזדקקו למדחום סוכר. במידה ואין לכם ואתם אוהבים ממתקים ביתיים, גשו ותרכשו לכם אחד כזה. יש כל מיני מחירים ובסך הכל, לא יקר ושווה כל שימוש (יש ממתקים שכדי להגיע לתוצאה טובה צריך להשתמש במדחום שכזה).

כמה מילים על רחת לוקום או בשמו האנגלי Turkish Delight (מה שמעיד על מוצאו הטורקי). הוא ממתק שעשוי מעמילן, סוכר, מסטיקא טחון וגלוקוז או ג’לטין.

פירוש שמו של הרחת לוקום הוא סיפוקו של גרון ואין ספק שהוא אכן כזה. אני השתמשתי במתכון של רונית צין קרסטי, קונפיסרית מדהימה שכתבה את הספר, כישופי סוכר.

למתכון תזדקקו למדחום, משקל דיגיטלי מדויק, שני סירים והרבה סבלנות ודיוק אבל התוצאה כל כך שווה.

קחו בחשבון שהיות והממתק הוא ביתי ולא מתועש הוא לא יהיה גומי וצמיגי כמו בסופר אלא נימוח בפה. אז, הפשילו שרוולים ובואו נתחיל:

רחת לוקום: 35-45 קוביות, תלוי בגודל החיתוך תבנית ריבועית 23 ס”מ או מלבנית 22/24

לסירופ סוכר: 600 גרם סוכר 130 גרם דבש 120 מ”ל מים

לעיסת הקורנפלור: 150 גרם קורנפלור 120 אבקת סוכר 600 מ”ל מים 1 כפית מיץ לימון

תוספות: תמצית מי ורדים 300 גרם אגוזי קשיו קצוצים או פיסטוקים צבע מאכל- לא חובה

לציפוי: 4 כפות קורנפלור 4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בסיר אחד שמים את כל החומרים לסירופ סוכר ובסיר שני את כל החומרים לעיסת הקורנפלור.

בעזרת כף עץ, מערבבים את עיסת הקורנפלור עד שהיא חלקה. מתחילים לבשל, תוך ערבוב, את סירופ הסוכר.

כל הזמן מערבבים עד לרתיחה ואז מפסיקים. נותנים לסירופ לרתוח עד 121 מעלות. בשלב הזה מתחילים לבשל את עיסת הקורנפלור. כל הזמן מערבבים עד שהיא מאוד מסמיכה (לוקח כמה דקות). מכבים את האש. כשסירופ הסוכר מגיע ל- 127 מעלות, מכבים.

20151021_095115  20151021_101853

מתחילים לבשל שוב את עיסת הקורנפלור ולאט לאט, תוך ערבוב תמידי שופכים את סירופ הסוכר.

ממשיכים לערבב ככה, כל הזמן כ- 40 דקות עד שהתערובת מאוד סמיכה וצבעה הופך לזהוב עדין. מוסיפים כמה טיפות תמצית ורדים, אגוזים וצבע מאכל (אני לא הוספתי). מערבבים לפיזור אחיד.

מרפדית תבנית בנייר אפייה, מפדרים את תחתיתה, בנדיבות, בציפוי ושופכים את הרחת לוקום. מפדרים עוד מלמעלה ובעזרת הידיים משטחים ודוחסים טוב טוב.

20151021_143546  PA220009

מפדרים עוד ונותנים לנוח במקום קריר ומוצל (לא מקרר) בין 8-12 שעות.

הרחת לוקום יהיה קפיצי למגע, הקוביות יעמדו יציב, המרקם נימוח והטעם, לא מהעולם הזה. חותכים לקוביות, מצפים בציפוי ומגישים. בתאבון.

טיפים/ גיוונים:

1. למי שלא אוהב דבש או רוצה לטבען את המתכון, במקום דבש, אותה כמות של גלוקוזה. סילאן, מייפל או כל דבר אחר, פשוט לא יעבוד כאן.

2. מי שלא רוצה להוסיף אגוזים יכול להשמיטם מהמתכון, הרחת לוקום מעולה גם לבד.

3.  הבצע מאכל ממש לא חובה. אני אהבתי את הצבע הזהוב וככה הוא נשאר.

4. אופציה נוספת לציפוי, במקום קורנפלור וסוכר זה קוקוס. חותכים לריבועים קטנים וטובלים בקוקוס מכל הצדדים.

5. לחיתוך נוח יותר פדרו את הסכין מידי פעם בתערובת הציפוי כדי שהיא לא תדבק לרחת.
PA220032PA220040