אמא שלי תמיד אומרת שבאוכל פחות לפעמים זה יותר, כלומר, לפעמים הדברים הפשוטים, העדינים הם הרבה יותר יפים וקלאסים מהדברים שמוסיפם להם יותר מידי דברים.

הדבר לגמרי נכון בכל מה שנוגע לעוגה הזאת. אין בה שכבות, אין ציפוי שעוטף אותה, אין קצפות וקישוטים היא נראית פשוטה אבל הטעם שלה הוא חגיגה שלמה בפה, וככה אני אוהבת את עוגת הדבש שלי.

לא יכול להיות ראש השנה בלי העוגה הזאת, שכבר שנים אני מכינה אותה, עם אותו התיון (אני מוודא שיש לי אותו במזווה אחרת אני קונה במיוחד) אותו הדבש ולמען האמת אותם התבלינים.

הכל ניכנס למיקסר, אין פה הפרדות ביצים וקיפולים למיניהם של המסה, מקציפים הכל ואז לתנור.

כמו כל עוגת דבש ביתית, גם העוגה הזאת, טובה יותר יום יומיים אחרי ונגמרת ברגע שמתחילים לפרוס אותה, אז קחו זאת בחשבון.

העוגה הזאת פרווה והיא בהחלט יכולה לבוא בחשבון כקינוח בתום ארוחה בשרית. אז בואו נאפה עוגה לראש השנה:

לבלילה: תבנית קוטר 24-26 או מלבנית ארוכה 25X10

חום תנור 160 מעלות

3/4 2 כוסות קמח לבן ( 385 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כפיות חוויג’ לקפה

1 כוס תה מוכן (משני תיונים ללא סוכר- 240 מ”ל)

1 כוס דבש ( 320 גרם)

3 ביצים גדולות

1 כוס סוכר (200 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם).

אופן ההכנה:

מתחילים עם התה והדבש. מערבבים את שניהם יחד ומניחים אותם בצד להצטנן טיפה.

בקערה שמים את הקמח, א.אפייה, סודה לשתייה והתבלינים ומערבבים לפיזור התערובת.

בקערת מיקסר שמים את הביצים ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהקצף הופך בהיר ומאוד תפוח. מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף, התערובת תהיה במרקם של מוס. מנמיכים את המיקסר (אתם לא רוצים סופת קמח במטבח…) ומוסיפים את תערובת הקמח והדבש בהדרגה.

עוצרים את המיקסר ומוודאים שאין שאריות קמח בתחתית.

התערובת תהיה נוזלית אבל לא מימית, יותר מזכירה תערובת של פנקייק. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 160 מעלות בין 60-80 דקות (תלוי בעוצמת התנור ובגודל התבנית). בודקים שהעוגה מוכנה כשהיא קפיצים וקיסם יוצא יבש. מצננים לחלוטין.

שומרים את העוגה כשהיא סגורה או עטופה היטב, בטמפרטורת החדר.

זכרו, היא תהיה במיטבה החל מיום המחרת אחרי שהיא תתקרר והטעמים יתעצמו. שנה טובה.

פשוטה ואלגנטית

טיפים/גיוונים:

1. אני משתמשת בתיון של צ’אי מסאלה היות והוא ארומטי ומלא תבלינים, אתם יכולים להשתמש בכל תיון שאתם אוהבים: צמחים, תבלינים ועוד.

2. אני מאוד אוהבת את תערובת התבלינים חוויג’ לקפה (מוכרים אותה בחנויות תבלינים לפי משקל) מי שלא מכיר, כדאי ולמי שאין אפשר כפית קינמון, קורט ציפורן, 1/2 כפית ג’נג’ר ו1/2 כפית הל.

3. תקנו דבש טוב ואיכותי לא דבש לייט או דבש שאתם לא מכירים ואוהבים. איכות הדבש משפיע על הטעם והארומה של העוגה. אפשר בהחלט במקום דבש להשתמש בסילאן טבעי.

4. מי שלא אוהב תה יכול כוס קפה במקום (לפני ההוספה יש לוודא שהוא בטמפרטורת החדר ולא חם מידי).

5. כדי להוסיף לעסיסיות כדאי שלכסות אותה בניילון נצמד כשהיא יוצאת מהתנור. אדי החום יחדרו אליה והיא תהיה ממש עסיסית שזה תענוג. כשהיא בטמפרטורת החדר כדאי להחזיק אותה במקום מוצל כשהיא עטופה היטב.

פרוסה מישהו..