אימי נתנה לביבה לי, לביבה חמה ומתוקה. אמנם השיר מדבר על נתנה אבל מבחינתי זה לגמרי, אימי אפתה לביבה לי. כבר כמה שנים שאני ובן זוגי הפסקנו לטגן, הכל נכנס אצלנו לתנור, בעיקר מטעמי בריאות אבל גם מהבחינה שהטיגון פשוט לא עשה לנו טוב.

חנוכה הפך אצלנו לחגיגה אפויה. הטעם נכון, קצת שונה אבל טעים לא פחות וזו השורה התחתונה. מסתבר שאפשר ליהנות ממטעמי החג גם בלי הטיגון וזה אפילו חוסך זמן אם חושבים על זה.

הלביבות האלה הפכו להיות קבועות אצלנו בחג אבל בהחלט לא רק (אחרי שתטעמו תבינו גם למה) הן נורא קלות להכנה, אפויות בדיוק כמו בשיר והטעם שלהם מזכיר את המלית של הגבינייות שבואו נודה, זה החלק הכי טוב. הגבינה היא ריקוטה שמעבר לזה שהיא דלת שומן היא פשוט טעימה ומאוד נוחה לעבודה. מרגישה כמו גבינת שמנת בלי כל השומנים והקלוריות או בקיצור, בלי רגשות אשם ועם המון טעם.

המתכון מוקדש בהמון אהבה לכל מי שרוצה קצת אחרת בלי לוותר על הטעם ושיהיה לכולנו חג חנוכה שמח ושנה מלאת אור.

לבלילה: 15-18 לביבות תלוי בגודל

לחמם תנור ל- 180 מעלות

500 גרם גבינת ריקוטה

3 ביצים

3/4 כוס קמח (105 גרם)

כפית 1 אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

גרדת לימון

חופן צימוקים בהירים (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את כל החומרים ומערבבים לאיחוד. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים טיפה בעזרת תרסיס שמן. בעזרת כף מורידים תלוליות ושומרים על רווח בין אחת לשנייה (הן מתפשטות באפייה).

אופים בחום של 180 כ- 15 דקות עד להשחמה קלה. מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר. עכשיו שזה מוכן תזכרו לא לחסל הכל לבד.

טיפים/ גיוונים:

1. במקום גבינת ריקוטה אפשר גבינת טוב טעם או טובורג באותו המשקל.

2. מי שלא אוהב צימוקים יכול לוותר או לשים במקום אוכמניות/ חמוציות.

3. את הלביבות (אם בטעות נשאר) שומרים במקרר ומחממים טיפה במיקרו לפני ההגשה.

4. לרגישים לגלוטן אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי או “כרגיל”

5. מי שמעוניין לקבל את הערכים התזונתיים של המתכון מוזמן להכנס לכאן