2014-02-26 17.05.38

אז זהו שאוטוטו סוף שבוע ואנחנו מתארגנים עם המשפחה המורחבת לפיקניק בפארק והחלטתי טיפה לעדכן את רפרטואר הפשטידות שלי ומצאתי את המתכון הזה של קובי בר והחלטתי לנסות. אני נורא אוהבת ארטישוקים בייחוד את התחתיות שלהם, בסלטים או למילוי התחתיות מעולים אז למה לא בפשטידה.
המתכון מאוד פשוט וקל להכנה ומחומרים לא יקרים שלרוב נמצאים בכל בית.
 
לפשטידה: אינגליש קייק ארוכה או תבנית 22 ס”מ
לחמם תנור ל 180 מעלות
12 תחתיות ארטישוק משימורים או קפוא (ואז יש להביא להפשרה)
1 מיכל שמנת לבישול 15%
21 מיכל יוגורט (100 גרם)
4 ביצים טרופות
1 כף אבקת מרק פטריות
1 גביע גבינה לבנה למריחה (250 גר’)
100 גר’ פרמזן
21 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
חותכים לחתיכות קטנות את הארטישוקים. שמים בקערה גדולה את הארטישוקים ואת כל החומרים ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
 2014-02-26 13.59.26  2014-02-26 14.06.31
 2014-02-26 14.11.12  2014-02-26 14.15.22
אופים בחום של 180 מעלות כ חצי שעה עד שהפשטידה יציבה.
                        2014-02-26 17.04.01
 
טיפים:
1. אפשר בתום האפייה לפזר פרמזן או גבינה צהובה ולהחזיר לתנור הכבוי עד להמסת הגבינה.
2. במקום גבינה לבנה אפשר קוטג’ או סימפוניה.
 
בתאבון סמיילי