2014-01-03 12.13.17    

זו העוגה שהכנתי להורי לכבוד יום הנישואים שלהם, מדובר בגרסה שלי לעוגת היער השחור כאשר הבסיס הוא של עוגת מזון השטן שפרסמתי פה לאחרונה.
את העוגה פורסים ל 3-4 פרוסות, לי יצאו 4 אבל 3 פרוסות בהחלט הספיקו, ממלאים בקרם ודובדבנים, מצפים את העוגה וזהו למקרר להתייצבות של הקרם.
אני קישטתי בשושנים כי לא הספקתי לקנות פרחים, לא השושנים הכי מושלמות אבל הכוונה היתה כזאת ורק ככה לומדים לא?
 
למילוי: עוגה בקוטר 24
עוגת מזון השטן או עוגת שוקולד אחרת  שנוח לפרוס אותה
3 מכלי שמנת להקצפה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
21 כוס סוכר
2 קופסאות גבינת מסקרפונה
2 קופסאות של דובדבני אמרנה או שימורי דובדבנים
 
אופן ההכנה:
פורסים את העוגה בעזרת סכין משוננת (סכין לחם) ל3-4 פרוסות
    2014-01-02 14.16.10  2014-01-02 14.39.23
אני שמתי בין השכבות דפי קרטון שיהיה לי יותר נוח.
בקערת מיקסר מקציפים 2 מכלי שמנת, מכלי מסקרפונה וסוכר לקצפת יציבה.
מניחים את הפרוסה הראשונה על משטח שממנו היא לא זזה.
שמים 31 או 41 מכמות הקרם תלוי במספר הפרוסות ומפזרים דובדבנים.(כדאי לסנן את הדובדבנים מהנוזלים בין אם משימורים או אמרנה).ממשיכים ככה עם השכבות.
    2014-01-03 08.31.36  2014-01-03 08.40.32
אחרי שמסיימים עם העוגה מצפים אותה בשכבה ראשונה של קרם ומכניסים למקרר לשעה להתייצבות.
                              2014-01-03 11.20.06
מקציפים במיקסר את השמנת האחרונה עם 3 כפות אינסטנט פודינג לקצפת יציבה .
חלק מהקצפת מורחים ועם השאר אפשר לקשט בעזרת מזלף או להשאיר לבן.
אני צבעתי חלק מהקצפת בצבע מאכל אדום אחרי שסיימתי עם הקישוט בלבן.
    2014-01-03 12.10.57  2014-01-04 17.16.27
טיפים:
1. אם משתמשים בעוגה אחרת לפריסה והיא טיפה יבשה אפשר להבריש בטיפה מהנוזלים של הדובדבנים את השכבות.
2. אפשר לוותר על המסקרפונה ופשוט להקציף 2 מכלי קצפת, סוכר ו 3 כפות אינסטנט פודינג וניל. המסקרפונה מוסיפה לטעם ולמרקם.
3. במקום קישוטי שושנים אפשר לגרור שוקולד למעלה או להשתמש בדובדבנים מסוכרים. קיטשי אבל עושה את העבודה.
4. אפשר לפרוס את העוגה ל 4 פרוסות, להשתמש ב 3 ואת הרביעית להקפיא.
מהרביעית אפשר אח”כ לעשות עוגת מוס ולהשתמש בפרוסה כבסיס.
 
יום נישואים שמח סמיילי