2014-01-09 18.19.11  

בדרך כלל בימי חמישי אני אוהבת לשבת על מתכוני לחם ולבחור לחם שאותו אני אכין לקראת הסופ”ש, לרוב זו חלה אבל מידי פעם אני אוהבת לגוון והפעם ההחלטה לא היתה קשה, היו לי כמה בננות שעוד רגע והן נזרקות אז הן תרמו את חלקן ללחם.
זמן קצר אחרי שהוא נכנס לתנור מתמלא הבית בריח מהמם של לחם טרי שזה ריח שאין שני לא, לדעתי, ושל בננות. ריח שגורם לי להזיל ריר ולחכות לרגע שבו אוכל לפרוס אותו ולמרוח עליו גבינת שמנת או ריבה טובה לשבת בספה ופשוט להתענג.
 
לבצק: כיכר אחת בינונית או שתיים קטנות
3 כוסות קמח לחם
1 כוס קמח מלא
10 גר’ שמרים יבשים (כף 1)
2 כפות סוכר
3 בננות רכות מעוכות
כוס חלב
כוס אגוזים לבחירתכם, אני השתמשתי בפקאן קצוצים גס
1 כפית מלח
 
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמחים, סוכר ושמרים ומערבבים לפיזור אחיד.
מוסיפים את הבננות ומתחילים ללוש תוך הוספת החלב. לשים כ- 7 דקות .
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 4 דקות נוספות. מוסיפים את הפקאן ולשים במהירות נמוכה רק עד לפיזור הפקאן בבצק.
הבצק יהיה טיפה דביק ואלסטי.
                       2014-01-09 09.38.19
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים להתפחה של כשעתיים עד להכפלת הנפח.
מכסים את הקערה במגבת או שקית ניילון אבל לא ניילון נצמד כי הבצק צריך לנשום.
   2014-01-09 09.42.31  2014-01-09 11.34.40
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו טיפה ומכינים ממנו כיכר אחת מוארכת או שתיים קטנות. אפשר להשאיר ללא תבנית, אני שמתי בשתי תבניות.
נותנים שוב לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח.
כרבע שעה לערך לפני סוף ההתפחה לחמם תנור ל 220 מעלות ולשים תבנית קטנה בתחתית.
  2014-01-09 11.43.39  2014-01-09 12.52.46
לאחר ההתפחה אפשר למי שיש סכין מאוד חדה לעשות חתך לאורך הלחם. לי אין וקצת פחדתי להתעלל בלחם לפני אז קצת פיזרתי קמח למעלה.
מכניסים את הלחמים לתנור בשליש התחתון של התנור ורגע לפני שסוגרים זורקים שתי קוביות קרח או זורקים כוס מים קרים ואז סוגרים.
אופים רבע שעה בחום של 220 ואז מורידים ל 190 למשך 25 דקות עד שהלחם שחום וכשנוקשים בתחתית שומעים צליל חלול.
                       2014-01-09 14.08.23
טיפים:
1. אפשר לוותר על הקמח המלא ולהכין הכל מקמח לבן ללחם.
2. במקום פקאן אפשר כל סוג של אגוז ואפשר גם בלי וזה יהיה טעים.
3. לטבעוניים, מי שנימנע מחלב או מי שרוצה לחם פרווה, במקום חלב אפשר מים, מיץ תפוחים הולך נהדר או אפילו חלב קוקוס/שקדים יכול להתאים.
 
בתאבון סמיילי