אם יש משהו שאני אוהבת ומעריכה באפייה זה פשטות ומהירות. אין לי בעיה לאפות מתכונים מורכבים יותר אני נהנית גם מאתגרים, אבל כשאני עייפה ובא לי אוכל מזין אני בהחלט מעריכה מתכונים שהם קלים להכנה מחומרים זמינים וזולים ושהכל בכלי אחד.

כזאת היא הפשטידה הזאת. היא מורכבת ממוצרי גבינה שלרוב יש לנו במקרר, היא טעימה, קלה להכנה (מערבבים הכל בקערה ולתנור) ומזינה ביותר גם למבוגרים וגם לילדים.

אפשר להכין את הפשטידה רק מגבינות או להוסיף לה תוספות של ירקות או תבלינים שאוהבים. ככה או ככה היא תצא מאוד טעימה.

אגב, אם אתם מוזמנים או מארחים לארוחה חלבית הפשטידה הזאת היא לא רק טעימה וקלה להכנה אלא גם יפה. מסוג המתכונים ששווה לשמור ולאמץ.

לבלילה: תבנית בגודל  23

לחמם תנור ל 180

1/3 כוס שמן זית

2 גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)

100 גר’ גבינה קשה מגוררת גס (קשקאבל, אמנטל או מה שיש)

1 גביע קוטג’ (250 גרם)

1 גביע גבינה לבנה 5% שומן (250 גר’)

3 ביצים

1/2 1 כוסות קמח

1 שקית א.אפייה

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

תוספת:

פלפל אדום 1 חתוך קטן

פלפל כתום 1 חתוך קטן.

אופן ההכנה:

שמים בקערה את כל החומרים (כולל הפלפלים) ומערבבים בכף עץ. שופכים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת.

אופים בחום של 180 בין 35-45 דקות, עד שהיא זהובה ויציבה. מצננים טיפה ואז מגישים.

זהו, הפשטידה שלנו מוכנה ולמעשה גם הארוחה. זו פשטידה שהיא מאוד משביעה.

טיפים/גיוונים:

1. אפשר לשנות את הגבינות, רק לשמור על הכמויות.

2. במקום פלפלים אפשר לטגן שני בצלים ולהוסיף, אפשר פטריות או להשאיר בלי תוספות.

3. אני אפיתי בתבנית עגולה, זה מרשים להגיש ככה לשולחן אבל אפשר גם תבנית רגילה, מלבנית.