2013-12-18 19.03.55

מגיל קטן אני אוהבת קוקוס ולא משנה איפה הוא נמצא: בריח של נרות, בעוגות, בחטיף הוורוד המתועש שעד היום אני אוהבת ועד היום אבא שלי קונה לי בתור פינוק.
אני גם מאוד אוהבת את השילוב של שיבולת שועל וקוקוס כמו למשל בגרנולה ביתית ופה בעוגיות האלה. הריח שיוצא מהתנור כשהעוגיות אוטוטו מוכנות הוא מטרף בזכות הקוקוס.
הן טעימות מאוד, קלות להכנה ובריאות: שיבולת שועל, קמח מלא, קוקוס..סמיילי
המתכון הוא בהשראת מיקי שמו וחנה שאולוב.
לבצק עוגיות: כ- 30 עוגיות
מחממים תנור ל 160 מעלות
150 גר’ חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום דחוס
1 ביצה
5 כפות חלב
קורט מלח
1/2 1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס קמח מלא
2 כפות קקאו (לא שוקולית)
1/2 כפית א.אפייה
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
שמים בקערה את שיבולת השועל, קוקוס, קורט מלח, קמח, קקאו, א.האפייה והקינמון ומערבבים להתפזרות אחידה של התערובת.
                         2013-12-18 17.06.02
שמים במיקסר את החמאה והסוכרים ומערבלים לתערובת אחידה.מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לערבל עד שהביצה נטמעת ( זה יראה כמו קוטג’)
                         2013-12-18 17.08.08
מאחדים בין התערובת. אתם תראו שהתערובת תצא מוצקה.
                         2013-12-18 17.11.33
מניחים נייר אפייה על מגש אפייה ויוצרים בעזרת ידיים רטובות או כפית כדורים בקוטר 4 ס”מ וטיפה פוחסים אותם. משאירים טיפה רווח בין אחת לשני.
                        2013-12-18 17.22.08
אופים בחום של 160 כ- 15-17 דקות ומוציאים לקירור שבמהלכו הן תמשכנה להתמצק.
                        2013-12-18 17.46.47
טיפים:
1. במקום קמח מלא אפשר קמח רגיל באותה כמות.
2. אני הוספתי 3 כפות חלב ו 2 כפות ליקר קפה לטעם.
3. לא חייב להוסיף קינמון וקקאו. העוגיות יצאו בהירות וכדי לדעת שהן מוכנות הן צריכות להיות מוזהבות.
4. למי שאין סוכר חום דחוס אפשר סה”כ 3/4 כוס סוכר לבן.
    אפשר לשחק עם סוגים שונים של סוכר וכל פעם הטעם יהיה שונה.
בתאבוןסמיילי
                   2013-12-18 18.30.08