פשטידת פסטה

מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוהבת בצקים ופסטות נופלות מאוד יפה בקטגורייה הזאת בייחוד בזכות היכולת שלהן לנחם.

מעבר לאהבתי לאוכל מנחם (מי לא אוהב?), אני נורא אוהבת את המטבח האיטלקי בייחוד את הפשטות שבו ואצלם הפסטה מגיעה בשלל צבעים ודרכים להכנה.

המתכון אמנם לא מגיע מהמטבח האיטלקי אבל יש בו פסטה ולי זה מספיק בנוסף זו הפשטידה שהבת שלי הכי אוהבת אז מבחינתי זה מתכון מנצח ולו רק בשל העובדה הזו.

המתכון קל להכנה, מחומרים זמינים וזו פשטידה שכל המשפחה, ילדים ומבוגרים אוהבים. בנוסף, תמיד כשיש ארועים משפחתיים, פיקניקים וכדומה ואני צריכה להביא פשטידה, זו לגמרי הפשטידה הנכונה.

אז הדליקו תנורים ונכין לנו פשטידה טעימה, קלה ומשביעה.

 מצרכים: תבנית עגולה 26 או מלבנית 35X25 לא מתפרקת ומשומנת.

לחמם תנור ל 180 מעלות

1 חבילה פסטה יבשה 500 גר’

1 גביע גבינה לבנה 5% (500 גר’)

1 גביע קוטג’ (250 גר’)

1 גביע יוגורט (200 גרם)

4 ביצים

מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט

פרמזן מגורר גס לקישוט

 אופן ההכנה:

בסיר גדול לבשל חבילת פסטה על פי הוראות היצרן עד שהיא מוכנה.

בזמן שהפסטה מתבשלת שמים בקערה גדולה את כל הגבינות, הביצים והתבלינים ומערבבים הכל לתערובת אחידה. מניחים בצד ומחכים שהפסטה תהיה מוכנה.

כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומערבבים אותה עם תערובת הגבינות עד שהיא מכוסה לגמרי בבלילה. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור, אופים בחום של 180 מעלות כ 50 דקות עד שהפשטידה יציבה.

מוציאים אותה ומכבים את התנור. מפזרים מלמעלה פרמזן מגורר ומחזירים לתנור עד שהגבינה נמסה. (5-6 דקות).

אהובה במיוחד על ילדים

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר לשנות את סוגי הגבינה העיקר שמשקלן יהיה לפחות 650 גרם.

2. לא משנה באיזה סוג פסטה משתמשים. לי היו שתי חצאי שקיות שונות ושילבתי ביניהן.

3. במקום פרמזן למעלה אפשר כל גבינה צהובה שאתם אוהבים בבית.

4.  מי שרוצה פשטידה קצת יותר בריאה, יכול להשתמש בפסטה מחיטה מלאה (מנסיון, יוצא מעולה).

5. הפוסט צולם ונערך מחדש ב 1.11.15


כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב. כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

השאר תגובה