לפני כמה ימים נורא התחשק לי, על עוגת גבינה. אני נורא אוהבת עוגות גבינה ובמקרה היו לי גם מספיק גבינות מכל מיני סוגים במקרר, כך שמהבחינה הזאת, הייתי מסודרת.
מתוקף היותי עצלנית ובנוסף על כך שהייתי גם נורא עייפה (ילדים חולים, בישולים וקיפולי הררי כביסה), לא ממש התחשק לי עוגת גבינה מסובכת מידי. בעצם,אני לא אוהבת עוגות גבינה מסובכות גם כשאני במיטבי.
בקיצור, העוגה הזאת היא עוגה סופר מפנקת. היא משלבת בין גבינות רזות לבין גבינת שמנת שמנה, מה שאומר שאני יכולה לקחת פרוסת גבינה גדולה בלי יותר מידי, ייסורי מצפון.
העוגה גם לא מצריכה מיקסר ולא הפרדת ביצים (רק על זה, הידד!). כמו שהיא נכנסת לתנור, ככה היא יוצאת אין נפילות גובה וכל מה שרק יכול לתסכל בעוגות גבינה.
ואם לא מספיק פינוק אז יש בה גם שוקולד לבן, אם כבר לפנק אז עד הסוף.
ללא ספק עוגה שאתם והאורחים שלכם הולכים להתמוגג ממנה וצבקש ממכם את המתכון, אז…
הדליקו תנורים, בואו נכין את העוגה המפנקת הזאת כי לגמרי מגיע לנו, פרוסה (או יותר) ממנה.
מצרכים: תבנית בקוטר 24-26 ס”מ
לחמם תנור ל 170 מעלות
לבסיס:
200 גרם פתי בר טחון
80 גרם חמאה מומסת
למילוי:
גביע גדול של גבינה לבנה 5% שומן (750 גרם)
1 גביע גבינת שמנת 5% (225 גרם. כמו סימפוניה)
1 גביע גבינת שמנת 30% (225 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם)
1/4 כוס חלב (60 מ”ל)
4 ביצים
לציפוי:
2 גביעי יוגורט 4% שומן (400 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
מערבבים את הפתי בר ואת החמאה ומשטחים בתבנית אפייה. אופים בחום של 170 מעלות 10 דקות.
מורידים את חום התנור ל 160 מעלות ובנתיים שהבסיס מתקרר, מכינים את המלית.
בקערה המתאימה למיקרו, ממיסים בפולסים, את השוקולד הלבן והחלב. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
בקערה גדולה מערבבים את שאר מרכיבי המילוי. מוסיפים את תערובת השוקולד, מערבבים ושופכים על הבסיס.
לפני שמכניסים את העוגה, שמים כלי קטן עם מים רותחים בתחתית התנור.
אופים את העוגה בחום של 160 כ- 50-55 דקות עד שהיא יציבה בצדדים ועדיין רוטטת במרכז. מוציאים אותה, משאירים את התנור דולק ומכינים את הציפוי.
בקערה קטנה, מערבבים את חומרי הציפוי ובעדינות, בעזרת כף, מוזגים את הציפוי על העוגה ובעדינות מורחים בשכבה אחידה.
אופים עוד 10 דקות ומכבים את התנור. נותנים לעוגה לשהות בתנור עוד חצי שעה ואז מוציאים אותה.
כשהיא מגיעה לטמפרטורת החדר, מכניסים אותה ל 6-8 שעות למקרר.
טיפים/ גיוונים:
1. אפשר במקום גבינה 30% להשתמש בגבינת שמנת של נפוליאון 16%.
2. אני הוספתי תמצית קפה. אפשר להוסיף תמצית וניל, מי שאוהב או גרדת לימון שהולכת מצויין על שוקולד לבן.
3. לרגישים לגלוטן, אפשר להחליף את הפתי בר בעוגיות ללא גלוטן, באותו משקל.
באיזה שלב מוסיפים את אפשרויות הגיוון)תמצית הקפה או הלימון(בקרם הסופי?
היי כרמית. את התמצית מוסיפים כשמערבבים את כל המלית, לפני ששופכים על הבסיס ושולחים לתנור.
ייאמי העוגה ניראת מצוין אני אופה לשבת.
בוקר אור שרה, אני שמחה לשמוע. מחכה לשמוע איך יצאה לך 🙂
שלום נגה הבן שמים את הכלי עם המים תודה
ערב טוב. את הכלי עם מים שמים בתחתית התנור כדי ליצור אדים. בהצלחה 🙂
נוגה שלום יש לי תנור פרוליטי כך שאני יודעת אם אוכל להניח בתחתית התנור תודה
י
שלום נוגה יש לי תנור פרוליטי ואני לא חשבת שאפשר להניח בתחתית התנור
היי. למה אי אפשר להניח קערית בתחתית התנור?
אפשר בלי הציפוי ??
צהריים טובים אבי. אפשר בלי הציפוי. קצת חבל כי הוא מוסיף ליופי של העוגה וגם לטעם אבל בהחלט אפשר בלי. תפדר באבקת סוכר וזהו 🙂 בהצלחה.
היי, שאלה- באיזו גודל התהנית הריבועית שבה השתמשת?
היי רותם. אני השתמשתי בתבנית קוטר 24 🙂
אין צורך בקורנפלור או בקמח לעוגה ?
היי דניאלה. בעוגה הזאת אין צורך בקמח משום סוג היות ויש את השוקולד הלבן 🙂
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום היוגורט? תודה
ערב טוב. אפשרי בהחלט שמנת חמוצה במקום יוגורט. יוצא מעולה 🙂
אז ככה זו אני מהשמנת במקום יוגורט 🙂 לא תאמיני בסוף נצמדתי למתכון המדויק שלך:) השעה עכשיו שתיים לפנות בוקר וחיכינו שהעוגה תתקרר מספיק זמן במקרר , נגה העוגה נפלאה טעימה והמתכון קליי קלות אלף תודות 🙂
וואו, את מסורה!! כל הכבוד לך 🙂 אני שמחה שהעוגה יצאה לך מעולה. תודה שסיפרת לי. שיהיה לך יום מקסים 🙂