כרובית בבשמל ברוקולי

פעם, כשרק התחלתי לבשל ולאפות כרוביות וברוקולי היו מסוג הירקות שהייתי מדלגת עליהן ואז פגשתי את מי שהפך ברבות הימים להיות בן זוגי לחיים והוא אוהב ירקות מכל הסוגים ומכל המינים והוא זה שלימד אותי שכרובית וברוקולי הן לא, מוקצה.

אפשר לומר שמאז למדתי לאתר את הכרוביות היפות ביותר, למדתי שכרובית אפשר לאכול ככה חיה ושכרובית וברוקולי הן ירקות שלצערי לא מספיק מעריכים אותן במטבח וחבל. אני אתחיל במתכון הזה לתקן את הדעה שיש לאנשים על הירקות המופלאים האלה בתקווה שבפעם הבאה שתראו אותם בסופר, לא תתעלמו מהם.

את המתכון ראיתי לפני כמה זמן בתוכנית של ג’יימי אוליבר וישר רשמתי אותו על פיסת נייר כדי שבפעם הבאה שאהיה בשוק, אזכור לקנות כרובית וברוקולי.

המתכון מאוד קל להכנה, הוא טעים ביותר אבל גם מרשים להגשה. אפשר לאכול אותו כתוספת לצד דגים או לאכול אותו כמנה צמחונית עיקרית עם סלט עלים ליד. ככה או ככה, הוא פשוט טעים ומיוחד.

אז הנה רעיון לארוחה חלבית מרשימה, קלה להכנה וממש אבל ממש טעימה.

מצרכים: כ- 6 מנות עיקריות

לחמם תנור ל 190 מעלות.

כרובית גדולה

ברוקולי 1 בינוני חתוך לפרחים (ללא הגבעות העבה)

לרוטב בשמל:

1/2 ליטר חלב (500 מ”ל)

80 גרם חמאה

4-5 כפות קמח

מלח

פלפל לבן

אגוז מוסקט טחון

לציפוי:

3-4 כפות פירורי לחם

3-4 כפות שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

חותכים את הכרובית לחתיכות גסות ומניחים בתבנית פיירקס או אחרת שתכיל אותה בנוחות.

מתחילים עם הבשמל:

שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים את החמאה. מוסיפים 4 כפות קמח ומערבבים עד שיש מעין גושים.

מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. מביאים את החלב לרתיחה כשכל הזמן מערבבים כדי למנוע חריכה בתחתית הסיר.

מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה (לוקח כמה דקות), במידה והמרקם לא סמים לדעתכם, מוהלים את כף הקמח הנותרת במעט מים, מערבבים למרקם חלק ומוסיפים לסיר.

כשהתערובת סמיכה, מוסיפים את תפרחת הברוקולי, מכסים את המכסה ומבשלים עוד 3-4 דקות, עד שהברוקולי רך.

מכבים את האש ובעזרת מוט ריסוק, מערבלים את הכל לתערובת אחידה. מוסיפים תבלינים, כל אחד לפי טעמו.

שופכים את התערובת על הכרובית, מפזרים את פירורי הלחם והשקדים ואופים בחום של 190 מעלות כ 45-50 דקות עד שהכרובית רכה (אבל לא ספוגית).

  

מגישים עם סלט עלים בצד ונהנים, בתאבון.

טיפים/ גיוונים:

1. לגרסת פרווה: במקום חלב פרה השתמשו בחלב קוקוס ובמקום חמאה השתמשו במרגרינה.

2. הציפוי מוסיף פריכות למנה וגם מרשים בתור הגשה, מי שמעדיף ללא אחד מהם, מוזמן להשמיט.

3. רוטב הבשמל מעולה כרוטב פסטה (דרך טובה לגרום לילדים לאכול ברוקולי) והוא מצויין כרוטב לדגים.

4. למי שמעוניין גם בערכים התזונתיים, מוזמן להכנס ל FoodsDictionary.

  

 


כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב. כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

השאר תגובה