חנוכה, חנוכה, חג יפה כל כך… ואכן זה חג מיוחד כל כך. חג שהפך לקסום בשבילי מאז נולדו וגדלו ילדי.

לראות אותם שרים את שירי החג, מדליקים ומברכים על הנרות, מסובבים יחד את הסביבונים ואוכלים סופגניות.בייחוד הבת הנסיכה שלי, שמחכה כל שנה, בחנוכה, לסוף הארוחה כדי לאכול בהנאה את הסופגנייה שלה.

אז השנה, אנחנו לא מטגנים והיא, כבר לפני שבועיים ביקשה סופגנייה, כי עוד מעט חנוכה.

חיפשתי מתכון שיהיה טוב גם בגרסה האפויה ושהילדים יאהבו אותם (בכל זאת, הם מבקרים קשוחים). ברור לי שסופגנייה אמיתית כמו של פעם, חייבת להיות מטוגנת אבל אני בעד לפתוח את הראש לנסות אופציות חלופיות, כאלו שלא דורשות טיגון.

אנחנו בבית מאוד אהבנו את הגרסה האפויה. היא מזכירה בטעמה משהו בין לחמניה/ עוגה מתוקה לבין סופגנייה. הילדים שלי והאחיינים מאוד אהבו את הסופגנייה האפויה כך שרשמתי ניצחון קטן בתחום הילדים ובינינו, הם הקליינטים העיקריים של הסופגניות.

אז, בשם החג, הקלוריות ומסורת החג החדשה, בואו נאפה סופגניות. חג שמח.

לבצק: 13 סופגניות בינוניות

לחמם תנור ל 190 מעלות

1/2 3 כוסות קמח  (500 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

2 כפיות שמרים יבשים (9 גרם או 1/2 חבילת שמרית- 25 גרם)

1 ביצה

1 כוס מים

1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)

1/2 כפית מלח

2-3 כפות שמן צמחי להמשך.

אופן ההכנה:

שמים בקערת מיקסר את הקמח,סוכר ושמרים ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים

עושים גומה ושמים את הביצה והמים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה עד להיווצרות הבצק. מוסיפים את השמן וממשיכים עוד 7 דקות.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק (כזה שנשאר ממנו למטה כשמעלים את המלוש) וגמיש.

מעבירים לקערה ומתפיחים שעה עד שעה וחצי עד להכפלתו.

מפזרים קמח על השולחן וחלקים את הבצק ל 13 חלקים. כל חלק מכדררים לכדור ומניחים על מגש אפייה. מתפיחים כ 45 דקות עד להכפלת הנפח.

ברבע שעה האחרונה מתחילים לחמם את התנור. כשהכדורים מוכנים להכנס לתנור מושחים אותם במעט מהשמן.

אופים בחום של 190 כ-12-15 דקות עד שהם זהובים.

ביציאה מהתנור, שוב מושחים בשמן ומניחים עליהם, מיד, מגבת מטבח.

נותנים להם טיפה להצטנן, עד שאפשר לגעת בהם ואז ממלאים אותם בריבה. כשהם בטמפרטורת החדר מפדרים באבקת סוכר ומגישים. חג אורים שמח.

טיפים/גיוונים:

1. כמו בכל סופגנייה גם פה אפשר לשחק עם המילוי ועם הציפוי, תהנו לכם.

2. במקום למרוח עליהן שמן לפני הכניסה לתנור אפשר מחמאה או חמאה למי שמעוניין.

3. הסופגניות כמו כל דבר משמרים הכי מומלץ לאכול סמוך למעד היציאה מהתנור אבל גם כמה שעות אחרי הן עדיין טובות (מומלץ לחמם כמה שניות במיקור במקרה הזה). למחרת גם אפשר יהיה להנות מהן (הן יהיו קצת פחות טובות אבל חימום קצר במיקרו ירענן אותן). לא לשמור אותן מעבר לזה.