עוגיות בסגנון מזרחי ללא מכונה

/, חגי תשרי, עוגיות, פורים/עוגיות בסגנון מזרחי ללא מכונה

יש משהו בחגי תשרי שגורם ללב שלי להחסיר פעימה. ההתחלה של שנה חדשה, התקווה לימים טובים ושקטים יותר, המשפחה כולה שמתכנסת ביחד והמטעמים המסורתיים של החג.

תמיד אהבתי לחגוג את החגים בבית, הריח של התבשילים של אמא שלי, העוגות שאין חג בלעדיהן. הדברים הקטנים שהפכו את המסורתי למשהו שגורם לך לגעגוע ברבות הימים.

אני לא גדלתי על העוגיות האלה. הכרתי אותן בזכות שכנה מדהימה שלנו שכל שנה בתקופה הזאת היתה מביאה לנו צלחת מלאת עוגיות מהמטבח המרוקני ואני התאהבתי בהן. עוגיות שנראות פשוטות אבל הן פשוט מיוחדות, ממכרות ועם מתיקות עדינה. כמה מהן ליד כוס הקפה (או התה. כל אחד והמשקה החם שלו) ואני מאושרת.

לרוב מכינים את העוגיות האלה עם מכונה אבל היות ואין לי כזאת, אני זילפתי אותן. הן פריכות, קלות להכנה ופשוט מקסימות. חג שמח.

לבצק העוגיות: כ- 45 עוגיות

מחממים תנור ל 180 מעלות.

500 גרם קמח לבן (1/2 3 כוסות קמח)

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

3 כפות קוקוס

גרדה מלימון או תפוז

3 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה

1/4 כוס מיץ תפוזים (אולי תזדקקו לעוד 1-2 כפות), טרי או סחוט סגנון פרימור/ פריגת.

1/4 כפית הל טחון- לא חובה

אופן ההכנה:

שמים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים ומערבבים לפיזור החומרים. יוצרים גומה. בקערה קטנה שמים את הביצים והשמן וטורפים לתערובת אחידה. שופכים לגומה. בעזרת כף מתחילים לערבב ויוצקים את מיץ התפוזים. ממשיכים עם ידיים עד להיווצרות בצק אחיד וקצת דביק. נותנים לו לנוח בין 10-15 דקות.

בוחרים צנטר חלק או כוכב ושמים בשקית זילוף. ממלאים את השקית בחלק מהבצק ומזלפים צינורות באורך 7 ס”מ בערך עם רווח בין אחד לשני (הם מתנפחים באפייה).

אופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה יפה (לא שרוף). מצננים ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

הרווחים נקראים בקרת איכות

טיפים/ גיוונים:

1. הבצק צריך להיות יציב אך טיפה רך כדי שיוכל לעבור בשקית זילוף בלי לקרוע אותה. אפשר לעשות מבחן קטן ואם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מיץ תפוזים (אני נזקקתי לתוספת של 2 כפות ואז הזילוף עבר חלק).

2. מי שלא אוהב קוקוס יכול להוסיף 2-3 כפות שומשום או לוותר (לא צריך לשים משהו אחר במקום).

3. מי שאוהב יכול להוסיף זרעי ינסון או תבלין אחר.

4. מי שרוצה יכול להוסיף עוד 1-2 כפות קמח, לקרוץ מהקמח עיגולים ולגלגל אותם לנחשים וככה לאפות. זה מתאים

למי שרוצה לאפות עם הילדים או למי שאין שקיות זילוף.


כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב. כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

7 הערות

  1. אנונימי 21 באוקטובר 2015 , 16:30השב

    היי! הבצק לא עבר לי בזילוף. יש לך השערה אולי מה הסיבה?
    הוספץי את 2 הכפות וזה היה נראה יבש, אז הוספתי עוד.. אבל היה לי ממש קשה ללחוץ, זה לא עבר לי חלק

  2. אנונימי 21 באוקטובר 2015 , 16:34השב

    ועוד שאלה. איך זה יצא כזה עבה? עם הזילוף שלי זה יצא ממש דק

  3. nogaadamit 21 באוקטובר 2015 , 17:48השב

    היי, לפעמים יש הבדל בין מקומות או אקלים לגבי הקמח ולכן חשוב להרגיש את הבצק תוך כדי עבודה. הבצק יוצא מעט רך ואז הוא עובר בזילוף. כל פעם שמים קצת, יותר נוח ככה.
    אני שמתי צנטר רחב ולכן הגודל בהתאם, הם מאוד מתנפחות באפייה. איפה ששמתי צנטר כוכב, למשל, הן יצאו דקות יותר, אתה יכול לראות בתמונות. בכל אופן הן יוצאות פריכות וטעימות. מקווה שעזרתי 🙂

  4. אביבה 18 בנובמבר 2015 , 11:18השב

    היי יהודית
    אפשר להכין את העוגיות עם "אקדח" (מקווה שכך קוראים לזה) ליצירת עוגיות?
    תודה 🙂

    • nogaadamit 18 בנובמבר 2015 , 11:33השב

      היי. שמי נגה לא יהודית 🙂 לגבי השאלה שלך, כן, את יכולה להשתמש באקדח. תתחילי מחתיכה קטנה של בצק ותראי איך יוצא לך ואז תמשיכי. בהצלחה.

  5. אופירה 25 בפברואר 2016 , 13:04השב

    אני הכנסתי בשקית קוקי את הבצק אבל צורה מעניינת לא יוצאת מזה לעוגיה.
    לכן קניתי מגש מהסטוק שעושה את העוגיות אוטומטי בהרמת המגש נוצרים מלא עוגיות מרוקאיות.
    כך ללא שקיות וללא מכונה שאין בבית.
    מגש 30 שח.
    הולכת להכין…

    • נגה גלבוע אדמית 25 בפברואר 2016 , 14:40השב

      היי אופירה. המגש הזה נישמע טוב, בהצלחה ואני מחכה לשמוע איך יצא 🙂

השאר תגובה