2014-01-15 09.04.05

אני אוהבת את חג הטו בשבט משתי סיבות, נולדתי בחג הזה והפירות היבשים.
אני מאוד אוהבת פירות יבשים ואני ממש לא מחכה לפעם בשנה לאכול ולאפות איתם פשוט החג הזה נותן עוד סיבה להוציא לאור את אהבתי לפירות יבשים.
המתכון הזה נולד מגעגועי לביסקוטי ובכל זאת…טו בשבט.
אלו הן באמת עוגיות קלות להכנה, שוברות שיניים ונפלאות עם קפה, במקרה הזה הקפה גם בפנים אז פעמיים כי טוב.
 
לבצק: כ- 25 עוגיות
לחמם תנור ל 180
211 כוסות קמח לבן
21 כוס קמח מלא
1 שקית א.אפייה
1 כוס סוכר
קורט מלח
גרדה מתפוז אחד
ספל קפה מ 2 כפיות נס וכף מים חמים עד להמסת הנס.
2 תפוחי עץ מגוררים דק כולל קליפה
1 כף טחינה
43 כוס תערובת פירות יבשים
 
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים את הקמחים, סוכר, מלח, א.אפייה וגרדת תפוז ומערבבים.
  2014-01-14 17.07.26  2014-01-14 17.23.28
מוסיפים לקערת הקמח את כל שאר המרכיבים ובידיים לחות מתחילים לערבב הכל.
בהתחלה זה לא יתחבר ולאט לאט אתם תרגישו שאתם מסוגלים לעשות גוש.
מעבירים את העיסה לתבנית אינגליש קייק באורך 26 ס”מ ולוחצים חזק כדי שהכל יהיה דחוס באופן אחיד.
אופים בחום של 180 כ 35-40 דקות עד שהעוגה מאוד יציבה.
  2014-01-14 17.40.47  2014-01-14 18.56.12
מחממים תנור ל 150 מעלות.
נותנים לעוגה להצטנן טוב טוב לפני שפורסים אותה. הקשר ביני ובין סבלנות הוא מקרי לחלוטין ואני לא אוהבת לחכות, יותר מידי לפחות, אז הפריסה היתה לי טיפה מאתגרת כי היו מקומות שבהם הכיכר טיפה התפוררה. זה לא קורה אם מחכים כמו שצריך.
פורסים לפרוסות של 5-7 מ”מ ומניחים בתבנית אפייה לא צריך לשמור על רווחים.
אופים בחום של 150 דקות כ- 20 דקות. כדאי אחרי רבע שעה להפוך את העוגיות ולתת עוד 5-10 דקות עד שהעוגיות יבשות ויציבות. נותנים להם לנוח על רשת צינון.
  2014-01-14 20.12.31  2014-01-14 20.57.01
 
טיפים:
1. אני שמתי אגוזים וחמוציות אבל אפשר לגוון איך שרוצים.
2. אפשר לוותר על חצי כוס קמח מלא ולעשות הכל מקמח רגיל
3. היות ויש תפוח מגורר זמן האפייה בפעם השנייה ארוך מהרגיל כי הפרי מפריש נוזלים לעיסה.
4. אין צורך לקצוץ גס את האגוזים. אחרי האפייה והקירור יהיה קל לפרוס למרות האגוזים.
 
בתאבון וחג שמח סמיילי