- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

רוגלך נוטלה

זה כבר זמן שהבן שלי מבקש שאכין לו רוגלך שוקולד. הוא אוהב כמו כל הילדים עוגות שוקולד (כושית) עם סוכריות בלי קשר אם יש או אין למישהו יומולדת ומאז שהוא טעם במאפייה שליד הבית רוגלך פתאום הוא גילה עולם (שמרים+שוקולד).

בזמן שהוא היה בכיתה הכנתי רוגלך, הימים עכשיו ממש חמים אז הבצק תופח במהירות שיא ועוד לפני שהוא חזר הביתה כבר חיכו לו שני מגשים, פחות כמה שבן זוגי שיחייה ואני דגמנו (כי אם לא יצא טוב, למה ככה..).

מפה לשם אחרי ארוחת הצהריים שני המגשים הפכו למגש וכל פעם שמי מאיתנו הכין קפה (קר, ברור שקר) הרוגלך הצטרף כי זאת עובדה ידועה שמאפי שמרים במיטבם באותו יום אז צריך לנצל כל רגע…דיאטה נתחיל מיום ראשון.

שורה תחתונה, לכל אוהבי השמרים, לכו להכין והיזהרו כי זה ממכר. תהנו.

לבצק: כ- 20 יחידות גדולות

מחממים תנור ל 180 מעלות

1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

2 כפיות שמרים יבשים (10 גרם או 1/2 שקית שמרית- 25 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

1/4 1- 1 כוסות מים (240-300 מ”ל)

1/4 כוס שמן צמחי (50 גרם)

1/2 כפית מלח

סירופ סוכר:

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 כוס מים (120 מ”ל)

למלית:

נוטלה או ממרח שוקולד אחר שאוהבים

אופן ההכנה:

שמים בקערת מיקסר את הקמח, שמרים וסוכר ומערבבים ידנית לפיזור אחיד של החומרים.

מתחילים ללוש במהירות נמוכה ומוסיפים את המים. מעלים מעט את המהירות וכאשר מתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים כ 8 דקות.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק וגמיש.

מעבירים לקערה משומנת ונותנים לבצק לנוח עד להכפלת הנפח (עכשיו בקיץ זה לוקח מהר בחורף יכול לקחת בין שעה לשעה וחצי).

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשתיים.

כל חלק מרדדים למלבן בעובי חצי ס”מ (20 על 30 לערך) כשהצלע הארוכה מקבילה אליכם ומורחים בממרח נוטלה. מקפלים את המלבן לשניים ( 20 על 15) ומרדדים בעדינות לעובי של חצי ס”מ. מסובבים את המלבן כשהצלע הארוכה מקבילה אליכם.

מחלקים למשולשים בעזרת קלף או גלגלת פיצה מה שנוח לכם וזמין בבית ומגלגלים לרוגלך (מתחילים בצד הרחב ומגלגלים לכיוון הקודקוד).

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומדליקים תנור ל 180 מעלות (לא טורבו). מתפיחים עד שהם כמעט מכפילים את גודלם (בערך חצי שעה, עכשיו עם החום זה יכול להיות גם קצת פחות).

אופים בחום של 180 מעלות 20 דקות עד שהרוגלך זהובים.

בזמן שהרוגלך בתנור מכינים את סירופ הסוכר: ביר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד 3 דקות ומכבים.

כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ הסוכר ונותנים להם להגיע לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים בזלילה. הרוגלך כמו כל מאפה שמרים במיטבו ביום האפייה. למחרת כדאי לחמם מעט במיקרו (10 שניות יספיקו).

אין כמו ריח של שמרים עם שוקולד..

טיפים/ גיוונים:

1. אין טעות במתכון, אין פה ביצים. המתכון מתאים למי שרגיש לביצים.

2. במקום נוטלה אפשר כל ממרח שוקולד שאוהבים.

3. סירופ הסוכר מוסיף גם ברק וגם עסיסיות לרוגלך אבל אפשר פשוט לחכות שהרוגלך יצטנן ולקשט באבקת סוכר במקום. לבחירתכם.

4. אני הכנתי משולשים יחסית גדולים ויצאו לי 20. אם חותכים קטנים יותר יוצאים יותר יחידות.