- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת ריבה עם מקצפת קוקוס

לאחרונה התחלתי להרגיש צביטה בלב, לא ברור מאין באה אבל לצביטה הזאת קוראים נוסטלגיה. היא גורמת לי להתגעגע למתכונים של פעם, למתכונים שהשכנות היו אופות בימי שישי וכל הרחוב היה מתמלא בריח של עוגות השבת.

עוגה דומה לזאת אמא שלי היתה מכינה כשהיינו ילדים קטנים, אבל עם ריבה תוצרת בית. אני כבר שנים שלא מכינה קונפיטורות אבל יש טעמים וריחות שלעד יזכירו לי ילדות מתוקה שלא נשכחה והעוגה הזאת היא אחת מהן.

זאת עוגה בסגנון שההורים שלי אוהבים, עוגה נוסטלגית קלילה, פשוטה להכנה עם המון טעמים וזכרונות טובים.

בדרך כלל מכינים את העוגה עם חמאה אבל אני הכנתי אותה עם תערובת של שמן ומיץ תפוזים שלדעתי מעניקים לה יותר רכות (והיא מתאימה אחרי ארוחה בשרית של שישי בערב).

אז לכבוד השבת ולחיי המשפחה, בואו נאפה עוגה עם טעמים וזכרונות טובים.

מרכיבים: תבנית בגודל 26X32

לחמם תנור ל 180 מעלות

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

4 חלמונים

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1/4-1/3 כוסות מיץ תפוחים או תפוזים טבעי  (60-80 מ”ל)

למקצפת:

4 חלבונים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

קורט מלח

כף 1 שטוחה אינסטנט פודינג וניל (10 גרם)

1 כוס קוקוס (100 גרם)

צנצנת ריבת תות (360 גרם)

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים את הקמח, אבקת אפייה וסוכר ומעבדים כמה שניות לפיזור אחיד של החומרים.

מוסיפים את החלמונים ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את השמן ורבע כוס מיץ ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גסים.

מרפדים ומשמנים תבנית אפייה. שוטחים את הבצק בעזרת ידיים רטובות בצורה כמה שיותר אחידה.

אופים בחום של 180 מעלות 13-15 דקות עד שהבצק מעט מזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק. מורידים את החום ל 160 מעלות.

בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים לאט את הסוכר ומקציפים עד תערובת יציבה. מוסיפים את האינסטנט פודינג והקוקוס ובעזרת לקקן מקפלים את החומרים לתוך המרנג.

מורחים את הריבה בצורה כמה שיותר אחידה ומעליה שופכים את המקצפת. מורחים אותה בצורה אחידה ומחזירים לתנור לאפייה בחום של 160 מעלות במשך 25 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שחותכים ונהנים.

את העוגה שומרים במקרר. היא במיטבה במשך 3-4 ימים. תהנו.

קשה שלא ליישר אותה  

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי פעם במיץ תפוזים של פרימור ואחרת במיץ תפוחים. שניהם היו טבעיים ללא תוספת סוכר.

2. במקום ריבת תות אפשר כל קונפיטורה אחרת שאתם אוהבים.

3. מי שרוצה יכול לפזר על הריבה כוס אגוזים קצוצים גס (אני ויתרתי בגלל הילדים).

4. מי שלא אוהב קוקוס יכול לוותר לגמרי. קצת חבל כי הוא מוסיף לטעם ולריח המטורף אבל לבחירתכם.