- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת רולדת יולו

לפני כשבוע היה יום הולדת לגיסי שהוא גם שותף עיסקי של בן זוגי שיחייה. באותו יום נערכה במשרדם ישיבה ורציתי להכין עוגה רק מה, המקרר שלנו היה די ריק ולא ממש היו חומרים בסיסיים להכנת חביתה וסלט שלא לדבר על עוגה.

תוך שאני בסופר עושה קניות עברו לי כל מיני רעיונות בראש לעוגה מהירה שאפשר להתנייד איתה, בחום הזה מרחק של שעה נסיעה ובסוף נבחרה עוגה שהיא קלה להכנה, מרשימה ושאפשר לאכול אותה קפואה או בטמפרטורת החדר.

איך שאני מתחילה לארגן את החומרים לעוגה אני מגלה שאין לי קורנפלור, הרגע חזרתי מקניות עם חצי מהסופר ודווקא את זה שכחתי, איזה עצבים. נעלתי מהר נעליים ובריצה לקיוסק שליד הבית. מחיר בשמים אבל היי, צריך להכין עוגה. תבינו, אפשר קמח אבל המירקם עם קורנפלור פשוט מנצח וזו עוגה ליום הולדת.

הרולדה יוצאה מעולה ולמרות הדחיקות בזמן, מזל שיש מקפיא, העוגה יצאה בזמן, ארוזה ומקושטת ו…חוסלה במהירות הבזק. אם בא לכם עוגה שהיא קלה להכנה, מרשימה ואפשר לאכול אותה כעוגת גלידה, המתכון הזה בול בשבילכם.

אז, בואו נדליק תנורים ונכין לנו עוגת גלידה מעולה לשבת שכולם הולכים להתעלף לכם ממנה (ולבקש ממכם את המתכון).

מצרכים: תבנית תנור 35/41 רולדה אחת ארוכה כ- 15 מנות

לחמם תנור ל 180 מעלות

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)

2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל

1/2 כפית סודה לשתייה

למילוי וציפוי:

2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שומן (500 מ”ל)

חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

2 גביעי יולו שוקולד מריר ( 240 גרם סה”כ)

5-6 חטיפי מקופלת (100-120 גרם)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוה לתערובת תפוחה במרקם שמזכיר מוס (כ- 7 דקות).

בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור, אינסטנט פודינג וסודה לשתייה. מנפים את התערובת לקציפת הביצים.

בעזרת לקקן מקפלים את תערובת היבשים עד לאחידות אבל לא יותר מידי כדי לשמור על אווריריות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומעט משמנים אותו. שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בצורה כמה שיותר אחידה.

אופים בחום של 180 מעלות 9 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע.

הופכים בעדינות את הרולדה על נייר אפייה נוסף ובעדינות מקלפים את הנייר איתו אפיתם. מגלגלים את הרולדה בעזרת נייר האפייה עד שהיא תצטנן לגמרי (זה יקח כמה דקות). כדי לעטוף את הרולדה במגבת כדי לשמור על הלחות. בזמן הזה מכינים את המילוי.

הכנת המילוי:

בקערת מיקסר שמים את השמנת להקצפה, אינסטנט פודינג ומעדני יולו ומקציפים לתערובת יציבה.

פותחים את הרולדה ומורחים קצת יותר מחצי הכמות בצורה אחידה עד כמה שאפשר. מפוררים את חטיפי המקופלת. בסדר גמור אם פה ושם יש חתיכה, זה כיף להתקבל באחת (או שתיים) כזו.

מגלגלים לאט ומוודאים שהתפר למטה. מורחים את שאר הקצפת על הרולדה ומקשטים בעוד מקופלת. פה זאת ההחלטה שלכם, אתם יכולים להכניס למקרר או למקפיא. בכל אופן, תוודאו שהרולדה מכוסה כדי שלא תספוג ריחות לוואי.

  

טיפים/ גיוונים:

1. במקום אינסטנט פודינג וניל אפשר בטעם שוקולד. לבחירתכם.

2. לי היתה בבית שקית של מיני מקופלת אז פוררתי במילוי משהו כמו 6 שקיות (80 גרם) ועוד 2 לציפוי (40 גרם). אפשר כאמור להוסיף קצת יותר מקופלת למילוי ולציפוי, תלוי כמה אתם אוהבים מתוק.

3. הרולדה מאוד ארוכה, אני חילקתי ל 1/3 ו 2/3 כאשר החלק הארי הלך לישיבה/ יום הולדת של גיסי והחלק הקטן במקפיא והוא נאכל כעוגת גלידה.

4. לגבי מעדן היולו, אני מאוד אוהבת שוקולד מריר אפשר להשתמש במעדן יולו אחר כמו שוקולד חלב או לבן.