- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת שוקולד וקפה

הילדים שלי יצאו לחופש ואלוהים כמה אנרגיות שיש להם, הם רצים ברחבי הבית אחד אחרי השני, צוחקים בקולי קולות, אני באמת מנסה לשבור את הראש ולגלות מה נתתי להם לאכול שהם ככה נמרצים. לפחות אני שמחה שהם משחקים יפה אחד עם השני ולא מנסים להרוג אחד את השני.

בכל אופן, מחר פסח ואנחנו מוזמנים למשפחה של בן זוגי שיחיה לערב החג ולמחרת לצהריים ואני נודבתי להביא עוגה. אם הייתי מכינה את כל העוגות שעברו לי בראש כאפשרות, הייתי מזמן פותחת קונדיטוריה. אחרי לבטים נבחרה עוגת שוקולד וגם איתה היו כל מיני מחשבות אבל בסוף נבחרה העוגה הזאת.

לפני שנים טעמתי לראשונה, אצל מקס ברנר, את השילוב של קפה ושוקולד ומאז אני מכורה. העוגה הזאת אמנם נראת תמימה אבל אל תטעו בה, היא מאוד שוקולדית והקפה בה מורגש ומחמיא לה מאוד. לכל מי שאוהב את השילוב של שוקולד וקפה, העוגה הזאת היא בדיוק בשבילכם.

העוגה מאוד קלה להכנה, אין בה קמח משום סוג שהוא והיא מתאימה לנמנעים מגלוטן ולחג הפסח (אבל האמינו לי, היא לגמרי עוגת ארועים). אז שיהיה לכם חג שמח ותיהנו מהעוגה.

מצרכים: עוגה בקוטר 23-24 ס”מ

לחמם תנור ל 160 מעלות

300 גרם שוקולד מריר 60% קקאו

200 גרם חמאה

5 ביצים

1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)

1/2 1 כוסות אבקת שקדים+ כף (165 גרם)

3 כפות שטוחות קקאו (30 גרם)

1 קפסולת קפה ג’ו (1 כף)

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

לגנאש:

200 גרם שוקולד מריר

150 מ”ל שמנת עמידה 38% שומן

1 כפית תמצית קפה

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים אבקת שקדים, קקאו, קפה, קינמון ומלח לפיזור אחיד של החומרים. מניחים בצד.

בקערה המתאימה למיקרו ממיסים את החמאה והשוקולד בפולסים עד להמסת החומרים. מערבבים ומניחים בצד.

בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד שהתערובת מסמיכה למירקם כמו של בוס והופכת לבהירה (כ-7 דקות).

מנמיכים את מהירות המיקסר ושופכים לסרוגין את תערובת היבשים ואת השוקולד (ב- 3 פעמים). מוודאים שאין שאריות דבוקות בתחתית המיקסר ושופכים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ 35-40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים לחלוטין לפני ששמים את שכבת הגנאש.

לגנאש: ממיסים בקערה מתאימה למיקרו את השוקולד והשמנת בפולסים עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב ושופכים על העוגה הקרה. מעבירים ושומרים את העוגה במקרר.

  

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי באבקת שקדים אבל אפשר לטחון לאבקה כל אגוז שאוהבים כגון מלך או פקאן.

2. למי שאין תמצית קפה יכול לוותר עליה לגמרי או להוסיף במקום ליקר קפה (ואז כף).

3. אני השתמשתי בקפסולת קפה ג’ו שזכתה במוצר השנה לשנת 2016 ויש לה ארומה וטעם שמאוד שידרגו את העוגה.

4. אני קישטתי את העוגה באגוזי ברס אבל אפשר לקשט בקקאו או אגוז אחר קצוץ לפי בחירתכם.

5. כדי להפוך את העוגה לפרווה אפשר במקום חמאה שמן קוקוס או מחמאה ובמקום שמנת חלבית שמנת צמחית או קרם קוקוס.