- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

בראוניז שוקולד פרג

 

עוד מעט פורים וכל האינטרנט מלא במתכונים עם פרג. מה אגיד לכם, אמנם למדתי לכבד ולסמפט אותו אבל עדיין קשה לי לאכול אותו כמרכיב מרכזי בעוגה או מאפה כלשהו.

לשמחתי, לפני כמה שנים משהי נתנה לי פרוסת עוגת שוקולד עם פרג ומבחינתי, זה היה השילוב המושלם מבחינת טעם ומירקם.

כשחשבתי מה בא לי להכין לקראת הסוף שבוע אצל הורי (שדווקא נורא אוהבים פרג) ושיתאים לפורים הפיתרון היה אותו זיכרון, שילוב בין שוקולד ופרג.

ריבועי הבראוניז האלו הם כל מה שקיוויתי לו, מרקם דחוס של שוקולד, שילוב של מריר מתוק מהשוקולד המריר והטעם העדין של הפרג, ביחד הם מושלמים.

המתכון מאוד קל, בלי מיקסר (פחות כלים לשטוף) ובזכות הפרג יצא לי גם מתכון לפורים וגם מתכון ללא גלוטן (כן, כן, אין פה קמח!).

אז לכבוד פורים, סוף שבוע ואהבת השוקולד פרג, בואו נפשיל שרוולים ונכין ריבועים מופלאים.

מצרכים: תבנית ריבועית בקוטר 23.

כמות: 20 חיתוכיות.

לחמם תנור ל 180 מעלות

200 גרם שוקולד מריר 60%

150 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

4 ביצים

3/4 כוס פרג טחון (טרי! 75 גרם)

1/4 כוס קקאו (35 גרם)

קורט מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמתאימה למיקרו, ממיסים בפולסים את השוקולד והחמאה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

מקשקשים קלות את הביצים ומוסיפים אותם לתערובת. מערבבים היטב בעזרת מטרף ידני לתערובת אחידה.

בקערה קטנה מערבבים את הפרג, קקאו,מלח וסודה לשתייה. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים רק עד לאחידות.

שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 בין 18-20 דקות, תראו שיש קרום ונראה שהיא כמעט מוכנה.

מצננים לחלוטין ושמים במקפיא למשך שעה כדי שאפשר יהיה לחתוך בצורה נוחה יותר. שומרים במקרר אך מגישים בטמפרטורת החדר.

  

טיפים/ גיוונים:

1. הבראוניז יצאו עם מתיקות עדינה וטיפה מרירות מהשוקולד. מי שאוהב מתוק יותר יכול להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר.

2. בבקשה, תקנו רק פרג טחון טרי. מה שיש על המדפים בסופר זה פשוט לא וחבל שהמתכון יהרס בגלל זה.

3. אני לא הוספתי אגוזים כדי לתת מקום של כבוד לפרג אבל אתם מוזמנים להוסיף אגוזי מלך קצוצים גס.

4. מי שמעוניין בערכים התזונתיים של המתכון, מוזמן להכנס ל FoodsDictionary.