- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

אצבעות תפוחי אדמה אפויים

כשהימים כאלה קרים והרוח מנשבת ממש לא בא לי לצאת לשום מקום, לא מהמיטה ובטח לא מהבית.

בימים כאלה הרצון לאוכל מנחם עולה שלב. כבר כמה ימים שכל פעם שנכנסתי למטבח וראיתי אותם בסל שלהם, התעורר החשק להכין איתם משהו אבל לא יצא, עד היום.

המתכון הזה הוא לגמרי עונה על ההגדרה שלי לאוכל מנחם, מהיר וטעים בטרוף. מדובר באצבעות תפוחי אדמה אפויות, עם תבלינים שעשו ריח משכר בכל הבית ואיך שהונחו על השולחן, ככה נעלמו. מסוג המתכונים שמיד מאמצים אותם והילדים לגמרי הולכים לחגוג עליהם.

כפי שאמרתי, המתכון קל ומהיר, אין בו הרבה שמן, לא בטוח שהייתי קוראת לו דיאטטי אבל הוא יותר בריא מהגרסה המטוגנת. אז אם צריך רעיון לארוחת הערב, הנה הוא כבר כאן, הדליקו תנורים ונצא לדרך.

מצרכים: 4-6 מנות כתוספת

לחמם תנור ל 190 מעלות

3-4 תפוחי אדמה בינויים עם קליפה ( או 2-3 ממש גדולים)

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1-2 כפיות אבקת שום

מעט אבקת צ’ילי

1 כפית תבלין טוסקנה

2-3 כפות פרמזן מגורר קטן

אופן ההכנה:

מנקים ומיבשים את תפוחי האדמה (לא קולפים). חותכים אותם לרוחב ואז לאורך לאצבעות בעובי 1 ס”מ.

בקערה קטנה מערבבים את המלח, אבקת השום, צ’ילי ותבלין טוסקנה לפיזור אחיד של התבלינים.

שמים בקערה בינונית את השמן ושופכים אליה את תפוחי האדמה. מערבבים בעזרת הידיים עד שכולם מכוסים בשמן.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה וטיפה משמנים אותו. מניחים את אצבעות תפוחי האדמה כשהקליפה למטה.

מפזרים את הפרמזן על אצבעות תפוחי האדמה ואז את תערובת התבלינים.

אופים בחום של 190 בין 25-35 דקות, עד שהאצבעות שחומות ומזלג ננעץ בקלות. מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

  

טיפים/ גיוונים:

1. התיבול הוא לגמרי בגדר המלצה ואתם יכולים לשחק ולשנות על פי טעמכם

2. הפרמזן מוסיף טעם, אפשר להחליף בגבינה אחרת שאתם אוהבים. אם הארוחה היא בשרית או שיש רגישות ללקטוז, וותרו על הגבינה.

3. תבלין טוסקנה נימצא בכל סופר במחלקת תבלינים, הוא נכמר בצנצנת קטנה שהיא למעשה מטחנה. תבלין מעולה אבל שוב, מי שלא מוצא, אין לו או לא מתאים, יכול בהחלט להוסיף איזה תבלין שאהוב על בני הבית.