- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

לחמניות בננה עם קמח מלא

               

 

אני נורא אוהבת לחמניות, אני אוהבת לקום בבוקר, להכין לי כוס ענקית של נס קפה ולמרוח לי, ריבה אדומה בלחמנייה.

אני לא יודעת איזה אהבה גדולה גדולה יותר, אהבתי לריבה אדומה או ללחמניות, למען האמת, לא ממש משנה.

כל עוד יש לי את שתיהן יחד, אין מאושרת ממני (אם כבר מדברים על דברים קטנים שגורמים לאושר גדול).

בכל אופן, יום אחד שמתי לב שהבננות שלי כבר מתחילות להחליף מצב צבירה, ממוצק לעוד רגע רקוב.

ניקח בחשבון את חיבתי העזה ללחמניות והופ, לחמניית בננה נולדה.

עכשיו, תמיד הייתי רגילה להכין לחמים מקמח לחם בלבד אז החלטתי להוסיף גם קמח מלא, גם להפוך את הלחמנייה לבריאה יותר וגם לטעם (כן, כן, קמח מלא תורם גם טעם). קצת חששתי שמא תצא לי לחמנייה דחוסה וכבדה מידי אבל ביס ראשון גילה לי כמה החששות שלי היו בדויים.

יצאה לחמנייה רכה, קלילה, טעימה ביותר ומיוחדת. מוסר השכל, לא לפחד לנסות.

אז, אם בא לכם על מתכון מיוחד, קל להכנה עם טעמים מיוחדים,המתכון הזה, בשבילכם.

בואו נאפה, הדליקו את התנורים.

לבצק:

1/2 1 כוסות קמח מלא (210 גרם)

2 כוסות קמח לחם (280 גרם)

3 כפות סוכר (36 גרם)

1 כף שמרים יבשים (11 גרם. או 30 גרם שמרים טריים)

1 כוס מים פושרים (לא רותחים, אלא נעימים למגע – 240 מ”ל)

1/4 כוס שמן (50 גרם)

3/4 כפית מלח (4 גרם)

1 בננה בינונית מעוכה

1/3 כפית הל

אופן ההכנה:

שמים בקערת מיקסר את הקמחים, סוכר ושמרים ומערבלים לפיזור אחיד של החומרים. עושים גומה ושופכים את המים

מוסיפים את הבננה וההל. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה עד להיווצרות בצק.

מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש (על מהירות 2) כ- 7 דקות. כדאי מידי פעם לעצור ולבחון את הבצק ולראות האם חסר

לו מים. במידה וכן מוסיפים 1-2 כפות מים וממשיכים בלישה.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק וגמיש.

מעבירים לקערה משומנת קלות ונותנים לו לתפוח כשעה- שעה וחצי, עד להכפלת הגודל.

לאחר שתפח דיו, מוציאים את האויר ומחלקים ל – 10 חתיכות.

פה, כל אחד עושה איזו לחמנייה שהוא אוהב, עגולות, ארוכות, פרח וכדומה.

מניחים את הלחמניות על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומניחים ל 45 דקות עד שהן מכפילות את עצמן.

בנתיים מחממים תנור ל 180 מעלות, שמים כלי עם מים רותחים לצורך יצירת לחות.

מורחים בעדינות, את הלחמניות בקצת שמן זית  ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות עד שהן שחומות. הריח עוד רגע יתפשט בכל הבית.

      

 

נותנים להן טיפה להצטנן ואז אפשר כבר להינות מהן.
טיפים/ גיוונים:
1. בננה אחת מספיקה כדי להוסיף למרקם ולטעם. לא הייתי מוסיפה עוד אחת.
2. אפשר לוותר על ההל, מי שרוצה, הן יצאו מיוחדות גם בלעדיו.
3. במקום למרוח בשמן אפשר למרוח חלב או ביצה.
4. במקום קמח מלא, אפשר קמח כוסמין מלא או קמח לחם, באותה הכמות.

 

    
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]