- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

צמת סביח

מכירים את זה שאתם רעבים, פותחים את המקרר ולא משנה עד כמה הוא מפוצץ באוכל, פשוט לא בא לכם על כלום.

אז יום כזה היה לי לפני כמה ימים, נורא התחשק לי משהו לארוחת הצהריים, עם בן זוגי, אבל רציתי שיהיה מיוחד משהו מפנק אבל לא מסובך ואז, כמו בסרטים המצויירים, נדלקה לי נורה מעל הראש.

לפני זה אני אקדים ואומר, אני לא בנאדם של חצילים, משום סוג שהוא (חוץ מריבת חצילונים. זה טעיםםם) ולכן כשהצעתי לבן זוגי שיחייה, סביח בלחם הוא הרים גבה, מה לי ולחצילים.

מפה לשם, הצמה נטרפה בשלמותה. אפשר לאמר שאכלנו סוג של כריך עם סביח אבל היה כל כך טעים שהייתי חייבת לרשום לכם מתכון כדי שגם אתם תהנו.

משאריות הבצק שנותר הכנתי לחמניות שהבת שלי דאגה להעלים.

אז חברים, לכל אוהבי הסביח וגם מי שלא, כמוני, אתם חייבים לעצמכם את המתכון הזה אז..בואו נכין.

 לבצק הצמה: 2 מקלעות

לחמם תנור ל 180 מעלות

4 כוסות+ 4 כפות קמח לחם (600 גרם)
1 כף שמרים יבשים (10 גרם) או 30 גרם שמרים טריים
3 כפות סוכר ( 36 גרם)
1/2 1 כוסות מים ( 360 מ”ל)
1/4 כוס שמן זית ( 50 מ”ל)
3/4 כף מלח
למילוי:
2 חצילים פרוסים וקלויים (בתנור או במחבת)
5 ביצים קשות פרוסות
1/2 כוס טחינה (לא גולמית) מעט סמיכה
נענע קצוצה
מלח

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים, פרט למלח, ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים את המים ומערבלים במשך 2 דקות על מהירות נמוכה.
מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל על מהירות בינונית במשך 5-6 דקות.
מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 2-3 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק וגמיש.
מעבירים לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים, עד להכפלת הגודל.

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של 3-5 מ”מ.לחלק את הבצק לשלושה חלקים כאשר האמצע הוא למילוי.

בעזרת סכין, עושים חתכים בצידי הבצק, ברוחב של 1.5-2 ס”מ שמהם נעשה את הצמה.

אני מצאתי שיותר קל להכין את הגבולות של המילוי והחתכים לפני שמתחילים, אבל כל אחד מה שמתאים לו.
מורחים 2-3 כפות ממרח טחינה ועליו מניחים את פרוסות החציל, מעל את הביצה מעל מזלפים כמה כפות של טחינה ומפזרים נענע.
מי שרוצה יכול להוסיף עוד שכבה של חצילים, ביצה וטחינה.
קולעים את הבצק לצמה ומתפיחים כשעה נוספת לכמעט הכפלת הנפח.

מורחים ביצה ואופים בחום של 180 מעלות בין 20-25 דקות עד להזהבה.

   

טיפיפ/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בנענע אבל לגמרי אפשר פטרוזיליה או כוסברה. הנענע הוסיפה רעננות וטעם מיוחד.
2. אני קליתי את פרוסות החצילים בתנור עם קצת שמן בחום של 200מעלות כ 20 דקות.
אפשר את אותה פעולה לעשות בעזרת מחבת.
3. לגבי הטחינה, אני אוהבת אותה עם הרבה לימון ושום אבל כל אחד יכין אותה כפי שהוא אוהב.