- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

חיתוכיות שוקולד וחלבה

אם ישאלו אותי על מה אני לא יכולה לוותר, מבחינת אוכל, זה יהיה קל. אני אוהבת לבשל ולאפות אבל אחד הדברים שיהיה לי קשה לוותר עליהם זה שוקולד.

לפני כמה שנים טובות, כשהייתי בבית ספר, נסעתי עם אבא שלי למפעל עלית, טעמתי שם המון אבל המון סוגי שוקולד עד שכבר לא יכולתי. הייתם חושבים שאחרי כמות כזאת של שוקולד ובחילה אני אפסיק עם שוקולד אבל לא אני, אני התאהבתי בשוקולד מריר (ורק ממש לאחרונה למדתי להעריך שוקולד לבן…).

המתכון הבא הוא מתכון מאוד שוקולדי ומושחת בהשראתו של אלי אלקלעי (מבעלי חלבה אלקלעי). בגלל שהוא מכיל כמות לא מבוטלת של שוקולד, אוכלים אותו בקוביות קטנות עם קפה או תה ליד.

הוא מתכון מאוד קל, מעולה לאירוח, בייחוד אם האורחים אוהבי שוקולד, לפחות כמוני. החלבה מוסיפה לא רק טעם אלא גם מרקם.

השקיעו בשוקולד וחלבה איכותיים ולא תצטערו. למעשה, במתכון הזה רק הבסיס אפוי, כל השאר מצריך מקרר וסבלנות לפני שמתחילים להסתער. אז, בואו נעשה לעצמנו טוב ונכין חיתוכיות שוקולד חלבה שכולם אחר כך, יבקשו ממכם את המתכון.

לחיתוכיות: תבנית בקוטר 23-24 עגולה או מרובעת

להדליק תנור ל 180 מעלות

לשכבת הבצק הפריך:

3/4 1 כוסות קמח לבן (240 גרם)

קורט מלח

2 כפות סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כ- 3 כפות מים

לשכבת השוקולד חלבה:

200 גרם חלבה

500 גרם שוקולד מריר 60% לפחות

500 מ”ל שמנת 38%

אופן ההכנה:

בקערה שמים את החומרים היבשים לבצק ואז את החמאה. בעזרת האצבעות ממוללים את החמאה עד ליצירת פירורים. מוסיפים לאט לאט את המים וממשיכים לערבב עד ליצירת פירורים עבים.

מהדקים לתבנית אפייה ושמים במקפיא ל 20 דקות. אופים את הבצק בחום של 180 מעלות בין 20-25 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין.

בנתיים מכינים את הגנאש:

בקערה מתאימה למיקרו מחממים בפולסים, שוקולד ושמנת עד שהשוקולד מתחיל להינמס. מערבבים טוב טוב עד שהתערובת אחידה וקרמית. מפוררים את החלבה לפירורים גסים ומפזרים על פני הבצק.

שופכים את הגנאש ומוודאים שהכל מכוסה. שמים במקרר למשך לילה להתייצבות. חותכים לקוביות קטנות, מגישים ומתענגים.

טיפים/ גיוונים:

1. כדי להפוך את החיתוכיות לפרווה: במקום חמאה בבצק- מחמאה או מרגרינה. לוודא שהשוקולד המריר הוא פרווה ובמקום שמנת חלבית שמנת צמחית. אגב, בצורה הזאת של פרווה, החיתוכיות הן גם טבעוניות.

2. לרגישים לגלוטן, במקום קמח לבן, השתמשו בקמח ללא גלוטן.

3. מי שרוצה יכול לוותר על הסוכר בבצק. הכל עדיין יהיה מעולה.