- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

לחמניות עם שוקולד

מכירים את זה ההרגשה, שמתחשק משהו לאכול אבל לא ממש יכולים להסביר מה? לי זה קורה לא פעם. בפעם האחרונה זה קרה לי שבוע שעבר, נורא התחשק לי משהו מפנק ולא מצאתי מה, פתחתי סגרתי את המקרר, את הארונות, כל מה שרק אפשר וכלום.

אחרי התלבטות הלכתי לפיתרון הקבוע פחמימה אבל אם כבר פחמימה אז שתהיה מפנקת ומפתיעה ואז נולדו הלחמניות האלה שהן שילוב מנצח של שמרים ושוקולד, מי יכול לעמוד בפני השילוב הזה.

הריח שיצא מהתנור היה משגע, ריח של מפעל שוקולד. מיותר לציין שהמגש חוסל במהירות שיא ונרשמה התלהבות מיוחדת של קטן הבית (הוא אוהב כל דבר שמחבר שמרים ושוקולד).

אז, בואו להפשיל שרוולים ונכין כמה לחמניות לילדים ( הקטנים והגדולים), בתאבון.

לבצק: 8-9 לחמניות לחמניות 

מחממים תנור ל 180 מעלות

2 כוסות קמח לחם או קמח לבן (280 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

כפית 1 שמרים יבשים (5 גרם או 1/4 שקית שמרית- 13 גרם)

3/4-1 כוסות מים (180-240 מ”ל)

1/4 כוס שמן (50 גרם)

1/2 כפית מלח

ממרח שוקולד שאוהבים למילוי.

סירופ סוכר:

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/3 כוס מים (80 מ”ל)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הקמח,סוכר ושמרים ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

מוסיפים את המים ולשים עד שמתחיל להתגבש בצק. מוסיפים את השמן ולשים 8-10 דקות עד שהבצק די אלסטי.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2-3 דקות עד לקבלת בצק מעט דביק ואלסטי.

מעבירים לקערה משומנת ונותנים לבצק מנוחה עד להכפלת הנפח (כשעה פחות או יותר תלוי בעונת השנה).

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל 8-9 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן בעובי חצי ס”מ. מניחים לאורכו באמצע ממרח שוקולד בעזרת כפית או סכין מריחה, מה שנוח לכם.

מרימים ומהדקים בעדינות את הקצוות עד שיש לנו נחש ממולא בממרח. מגלגלים את הנחש מעט כדי לתת לו יותר אורך. מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים ככה עם כל החתיכות.

נותנים ללחמניות לתפוח חצי שעה ובזמן הזה מחממים כבר את התנור לטמפרטורה הרצויה.

אופים את הלחמניות בחום של 180 מעלות כ 20-25 דקות עד שהן שחומות.

בזמן שהן בתנור נכין סירופ סוכר:

שמים בסיר קטן את חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה וכשהסוכר נמס מנמיכים ומבשלים עוד 2-3 דקות מכבים.

כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן עם הסירופ ונותנים להן להגיע לטמפרטורת החדר לפני שמעלימים את המגש. תהנו.

מלאות גאווה ושוקולד..

טיפים/ גיוונים:

1. אין טעות במתכון, אין ביצים בכלל במתכון. מי שאין לו רגישות לביצים ורוצה לוותר על הסירופ יכול להבריש את הלחמניות לפני הכניסה לתנור בביצה.

2. במקום להכין שבלולים אפשר לגלגל את הבצק לכדורים, לשטח לדיסק, לשים במרכז כפית גדושה ממרח ולסגור היטב לכדור. לגלגל כדי לקבל כדור עם פנים חלקות ולהמשיך לפי המתכון.

3. הלחמניות במיטבם ביום ההכנה אבל הן רכות גם למחרת. אולי יזדקקו לחימום של 10 שניות במיקרו.

4. המתכון צולם מחדש ב 15.7.2019