- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגה בחושה עם קרמבל בסגנון ניו יורק

 

עוד מעט מגיע סוף השבוע והשבוע האחרון (וזה שלפניו ולפניו..) לא היו קלים בכלל, מלאים ברצף של אירועים טרגיים, מסוג האירועים שלא בא להדליק את חדשות, אלא להיכנס מתחת לשמיכה ולצאת כשיהיה טוב. ועד שיהיה טוב, אני חייבת עוגה לשבת להתנחם איתה.

לא מזמן ראיתי תוכנית, של רייצ’ל אלן והיא הכינה עוגה בחושה אמריקנית, עם פירורים ושמנת חמוצה. העוגה מצאה חן בעיני אבל כמויות החמאה והסוכר היו נורא גדולות אז התחלתי לחפש גרסאות לאותו מתכון הבנתי את הרעיון, עשיתי כמה שינויים אבל שמרתי על צורת ההכנה ויצאה עוגה משגעת.

דרך ההכנה קצת שונה מעוגה בחושה רגילה, אבלה תוצאה לגמרי שווה. יוצאת עוגה במרקם מיוחד, טעימה לא דחוסה ומושלמת להיות ה- עוגה ליד הקפה, אני לגמרי אימצתי אותה.

מקווה שהעוגה תנחם גם אתכם, בימים לא פשוטים שכאלה ושנדע רק בשורות טובות.

לקרמבל: תבנית קוטר 23

לחמם תנור ל 160 מעלות

150 גרם חמאה מומסת

2 כוסות קמח (280 גרם)

קינמון

1/2 כוס סוכר חום דחוס (120 גרם)

לבלילה:

150 חמאה רכה (לא מומסת)

1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)

2 ביצים גדולות

2 גביעי שמנת חמוצה 9% (400 גרם)

1/2 2 כוסות קמח לבן (350 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

כמה טיפות תמצית וניל או קפה

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת הקרמבל: בקערה בינונית שמים את החמאה המומסת, קמח, קינמון וסוכר ומערבבים עד לקבלת פירורים גדולים וגסים. שמים במקפיא עד שהבלילה תהיה מוכנה.

מכינים את הבלילה: בקערה קטנה מערבבים את הקמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה לאיחוד חומרים. מניחים בצד.

בקערת מיקסר מקרימים, בעזרת וו גיטרה, את החמאה והסוכר לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל. התערובת תראה כמו קוטג’, זה בסדר גמור.

מוסיפים את השמנות ומערבלים עד לתערובת אחידה (היא לא תהיה קרמית לגמרי, לא לדאוג).

מוסיפים את הקמח בהדרגה ובעזרת לקקן מקפלים אותו לתערובת השמנת. להזהר מערבוב יתר.

הבלילה אינה נוזלית אלא די סמיכה ולמרות זאת, היא לא יוצאת דחוסה באפייה. שופכים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מוציאים את הקרמבל מהמקפיא ומפוררים אותו על הבלילה, בעדינות לוחצים את הפירורים לבלילה.

אופים בחום של 160 בין 45-55 דקות, עד שסכין שננעצת יוצאת יבשה. מצננים את העוגה ואז מגישים אותה.

  

טיפים/ גיוונים:

1. הסוכר החום מוסיף טעם ייחודי לקרמבל אבל למי שאין יכול להחליף בסוכר לבן באותה כמות.

2. מי שלא אוהב קינמון, יכול להשמיט.

3. לפרווה: במקום חמאה, השתמשו במרגרינה או מחמאה ובמקום שמנת חמוצה, השתמשו ביוגורט סויה באותה כמות או קרם קוקוס (250-300 גרם עד שהתערובת די סמיכה אבל לא יציקה)