- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

חטיף דגני בוקר

לפני כמה חודשים ראיתי מתכון של חטיף גרנולה וניסיתי אותו. יצא די מזעזע ומתסכל וזה בלשון המעטה. נתחיל בזה שאיך שחתכתי, הכל התפרק לפירורים ובנוסף הטעם היה פשוט, בלתי אכיל בעליל. בקיצור, הכל הלך לפח וחסל.

מפה לשם, ראיתי באתר של מרתה סטיוארט, מתכון לחטיף צ’יריוס עם דבש שמאוד מצא חן בעיני אמנם, בשונה משלי, הוא ללא אפייה, אבל הרעיון היה דומה.

המתכון הזה מאוד קל להכנה והחטיף שיוצא מאוד משביע וטעים ומתאים להיות ארוחת בוקר לדרך יש בו דגני בוקר, יש בו דבש, אגוזים, פירות יבשים ומה שחסר זה החלב (שאפשר לשתות אותו לצד החטיף).

תראו, למרות שיש בו דברים טובים, שלא תטעו, הוא לא דיאטטי, הוא מאוד עשיר אבל מאוד משביע.

אני קישטתי בשוקולד מריר אבל אפשר לוותר עליו, אני פשוט הייתי חייבת ואחרי שטעמתי, אין חרטות.

החטיף מתאים לרגישים ללקטוז ולביצים. אז בואו נכין לנו חטיף.

חומרים לחטיף: בין 8-12 יחידות תלוי אם חותכים גדול או קטן (לא שופטת…)

תבנית בגודל 20X20 לחמם תנור ל 160 מעלות

2 כוסות דגני מולטי צ’יריוס (לא המצופים למיניהם)

1/2 1 כוסות פיצפוצי אורז ללא סוכר

1/2 כוס פקאן טבעי חתוך גס

1/2 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר

3 כפות סוכר חום דחוס (45 גרם)

1/4 כוס סילאן (90 גרם)

60 גרם שמן קוקוס

לציפוי שוקולד (לא חובה):

100 גרם שוקולד מריר

1 כפית שמן קנולה

אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים את הסוכר, סילאן והשמן ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. מערבבים כל הזמן וממשיכים עוד 2 דקות לבשל, אחרי הרתיחה. מכבים.

מערבבים את שאר החומרים בקערה גדולה. שופכים את התערובת החמה ובעזרת לקקן ומערבבים טוב טוב.

משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ודוחסים את התערובת. אופים בחום של 160 מעלות 20 דקות, עד להזהבה ומכבים. מוציאים את התבנית ונותנים לה להתקרר בחוץ. היא תתמצק תוך שהיא מתקררת (תוך 2-3 שעות).

אפשר בשלב הזה לחתוך לריבועים או מלבנים ולשמור בקופסא אטומה.

למי שרוצה לקשט בשוקולד: במיקרו, ממיסים את השוקולד עם כפית השמן בפולסים עד להמסתו של השוקולד.

מעבירים לשקית זילוף, עושים חור קטן ומזלפים שוקולד על החטיף. ממתינים שהשוקולד יתמצק (אפשר להעביר למקרר לחצי שעה) ואז חותכים לגודל הרצוי.  

שומרים במקרר בקופסא אטומה. אפשר לקחת לעבודה,לפיקניק או כשצריך זריקת אנרגיה.

כשצריך זריקת אנרגיה  

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר להשתמש רק בפיצפוצי אורז או רק בצ’יריוס או בכל דגן בוקר שאתם או הילדים אוהבים.

2. במקום פקאן אפשר אגוז אחר: שקדים,מלך וכו’.

3. במקום חמוציות אפשר זרעי דלעת/ חמנייה, צימוקים ועוד.

4. במקום סילאן אפשר דבש. הטעם יהיה שונה אבל טעים לא פחות.

5. במקום שמן קוקוס אפשר חמאה/ מרגרינה (או מחמאה).