- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

מגולגלות תפוחי עץ טבעוניות

אחד החגים או יותר נכון, אחת התקופות האהובות עלי היא תקופת חגי תשרי.

אני אוהבת את תחושת המשפחתיות, הישיבה יחד סביב שולחן החג והמתוקים של החג.

יש המון עוגות חג אבל הפעם החלטתי לעשות משהו בקטן, עוגיות מגולגלות שכולם מכירים ואוהבים אבל בשינוי והתאמה לחג, במילוי תפוחי עץ.

הבצק מצריך מנוחה ממש קצרה אבל אז הוא נוח לעבודה ורק בשביל זה שווה לתת לו את הזמן שלו.

העוגיות מתאימות גם ליום הכיפורים שמגיע מיד אחרי ולמען האמת, לכל השנה.

אז בואו נאפה עוגיות (בתקווה שישאר גם לאחרים, אני אכלתי כמה מהם במהלך הצילומים…)

לבצק: כ- 30 עוגיות

לחמם תנור ל 180 מעלות

3 כוסות קמח (420 גרם)

כפית אבקת אפייה

1/3 כוס שמן קוקוס מומס (75 גרם)

3/4 כוס מיץ תפוחים טבעי (180 מ”ל)

למילוי:

2 צנצנות קונפיטורת תפוחי עץ ( 280 גרם כ”א)

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים את הקמח ואבקת הסוכר ומעבדים 10 שניות לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את השמן והמיץ ומעבדים עד לקבלת גושי קמח גסים. מעבירים לקערה, מכסים ונותנים לבצק לנוח 10-15 דקות.

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. כל חלק מרדדים למלבן דק ברוחב של 20-22 ס”מ לערך ואורך 35 ס”מ בקירוב.

מורחים מהקונפיטורה ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין חדה חורצים פסים כמעט עד הסוף.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 20-25 דקות ומצננים לחלוטין. ברגע שהעוגיות קרות אפשר לחתוך על פי החריצים שעשינו קודם.

מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

את העוגיות יש לשמור במקרר בקופסא אטומה היטב (בגלל תכולת הפרי). העוגיות במיטבן 3-5 ימים.

מי מכין את הקפה?

טיפים/גיוונים:

1. אין טעות במתכון, אין תוספת סוכר בבצק. המלית מתוקה דייה ויחד עם אבקת הסוכר בהגשה לא צריך עוד סוכר. העוגיות יוצאות מעולות ככה.

2. לרגישים לגלוטן במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח “כרגיל” שנימצא בכל סופר.

3. במקום שמן קוקוס אפשר מרגרינה/ מחמאה או נטורינה מומסות באותה הכמות. בזמן קירור שמן הקוקוס מתנהג כמו חמאה ולכן אני מעדיפה להשתמש בו. אפשר כמובן חמאה באותה הכמות.

4. אני השתמשתי במעדן תפוח עץ של חברת שקדיה שמצאתי במדף הריבות בסופר. במידה ולא מוצאים יש מלית תפוחי עץ של פוליבה במחלקות האפייה בכל סופר ואם יש לכם קונפיטורה ביתית לגמרי הרווחתם.

5. אני השתמשתי במיץ תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר שניתן למצוא בכל סופר. בבקשה לא להשתמש בנקטר. אפשר במקום קרם/ חלב קוקוס באותה הכמות שרשומה במתכון. טעם הבצק ישתנה בהתאם אבל יהיה לא פחות טעים.

6. המתכון צולם מחדש ב 4.9.2018