- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת ביסקוויטים ריבת חלב

הילדים עכשיו בבית בגלל חופשת הקיץ ואני מתחילה פרק חדש בחיי כך שהרבה זמן לאפייה אין לי אבל חשק למשהו מתוק תמיד יש מה גם שעוד שנייה סוף השבוע מגיע, כך שאין סיכוי שאני נשארת בלי עוגה.

הסתובבתי במטבח, פתחתי וסגרתי את המקרר איזה מאה פעמים וחככתי בדעתי איזה עוגה להכין עד שעיני נפלה על מיכל של ריבת חלב ( היו שניים אבל אחד נאכל עם כפית בעת מילוי תפקידו…) והתשובה היתה ברורה.

יש לי כמה חבילות של פתי בר (הילדים שלי מעלים אותם כמו במהירות), גבינה במקרר ועם החום הזה, הדבר האחרון שבא לי, זה להפעיל תנור.

בן זוגי אומר שכשאני מדברת על ריבת חלב הפנים שלי קורנות וזה נכון, זה אולי אחד הדברים הכי אהובים עלי בעולם (וזה לא בגלל שאני באה ממשפחה ארגנטינאית שריבת חלב זורמת לה בוורידים), אז מה הפלא שהייתי מאוד נלהבת שנייה אחרי שהכנסתי את העוגה למקרר.

העוגה הזאת מאוד קלה להכנה ומהירה, טעימה ביותר בלי להיות מתוקה או כבדה מידי והיא נראית מרשימה בלי הרבה מאמץ. ככה אני אוהבת את העוגות שלי.

אז…בואו נלך להרכיב (היות ואין פה אפייה..) עוגה.

לבלילה: תבנית חד פעמית 33X27 גובה 5 ס”מ

שרוול וחצי (לערך) פתי בר קלאסי

2 מכלי שמנת להקצפה 38% שומן(500 מ”ל)

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

1 מיכל גבינת שמנת 5% (כמו סימפוניה 200 גרם)

3/4 כוס סוכר

1 שקית אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב (80 גרם)

1 מיכל ריבת חלב איכותית (400 גרם) מחולק לשני חלקים.

1/4 כוס קוקוס קלוי קלות במחבת

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את השמנת להקצפה, גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר ואינסטנט פודינג. מקציפים הכל לקצפת יציבה (היזהרו מהקצפת יתר).

מקפלים לתערובת הגבינה כחצי מיכל ריבת חלב אבל לא מקפלים עד הסוף אלא עד שהתערובת מקבלת מראה של שיש. מניחים בצד.

מתחילים להרכיב את העוגה: שמים את עוגיות הפתי בר בשכבה אחידה כבסיס (אין צורך לטבול בחלב).

זוכרים שחילקנו את ריבת החלב לשניים. מחצית אחת נכנסה לתערובת הגבינה ונותרנו את מחצית נוספת. זו המחצית שאיתה עכשיו נמרח את הבסיס ונשתמש לקישוט העוגה.

המחממים קלות במיקרו (כמה שניות עד שאפשר למרוח) 2 כפות גדושות ריבת חלב. מורחים את ריבת החלב על הבסיס (לא צריך בצורה מדוייקת) ומפזרים קצת מהקוקוס הקלוי.

שמים מחצית מכמות קרם הגבינה ריבת חלב שלנו ומורחים בצורה כמה שיותר אחידה. שמים בקערה נוספת 3-4 כפות מהקרם כדי שיהיה לציפוי העוגה בסוף ההרכבה.

מניחים עוד שכבה של עוגיות פתי בר ומעליהן מורחים את יתרת הקרם בצורה כמה שיותר אחידה. מניחים עוד שכבה של פתי בר ואת הקרם ששמנו בצד.

את מה שנותר מהריבת חלב מחממים קלות במיקרו ומזלפים מעל העוגה כקישוט ומפזרים מעל את יתרת הקוקוס הקלוי.

מכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות להתיצבות.

זהו, יש לכן עוגה מוכנה לסופ”ש ובכלל. תהנו ושבת שלום.

טיפים/ גיוונים:

1. אם לא מוצאים אינסטנט פודינג ריבת חלב אפשר בטעם וניל.

2. מי שלא אוהב קוקוס יכול לוותר עליו.

3. את הקוקוס קליתי במחבת, ללא שמן, כמה דקות עד שהתחיל להיות ריח של קוקוס והצבע הפך לצהבהב.