- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

גלידה ביתית ללא מכונה

 

חם, כל חם עכשיו בימים האחרונים ולא נראה לי שיהיה טוב יותר אבל אם יש משהו טוב ומתוק בימים חמים כאלה שיכול לגרום לי לחיוך, זאת גלידה.

לא יודעת מה קרה לי אבל התחשק לי להכין גלידה ביתית. שיטוט באינטרנט העלה שאני צריכה מכונה ואם לא אז יש מתכונים ללא מכונה אבל צריך ביצים חיות, לא יודעת מה איתכם אבל אני לא משתגעת על ביצים חיות.

מקסימום חיה שאני מוכנה זאת ביצת עין בבוקר אבל זהו, לא במוסים ולא בגלידות (בתעשייה זה מפוסטר).

טוב שיש YOUTUBE, שם מצאתי סרטון לגלידה ביתית, ללא מכונה, קלה להכנה וללא ביצים!! לאחר הכנה קצרה והמתנה להקפאה טעמתי ו…בוא נאמר, מזל שלקחו לי את הקופסא מהיד אחרת לא היה לי מה לצלם, יאאאאאאאמי.

לבסיס, צריך רק 2 מרכיבים והתוספות, כיד הדמיון. אפשר להכין מהכמות רק טעם אחד או לחלק ל 2 ולהוסיף לכל חלק תוספות אהובות ככה יש עוד אופצייה. אז בואו נתחיל.

מרכיבים לבסיס הגלידה:

2 מיכלי שמנת להקצפה 38% (500 מ”ל)

פחית חלב מרוכז (394 גרם)

תוספות: שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר מומס

1 כף יין פורט

שבבי שוקולד (כמה שאתם אוהבים)

קפה:    

1 כפית תמצית קפה

1 כפית גדושה נס קפה מומסת ב 2 כפות מים חמים

עוגיות לוטוס שבורות גס (הכמות, כאוות נפשכם)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עד שהיא יציבה (להזהר מהקצפת יתר). מוסיפים את תוכן פחית החלב המרוכז ומקציפים את שהמסה יציבה.

זהו, עכשיו תור התוספות, אבל אם תטעמו, תגלו שהתערובת טעימה גם ככה לבד.

לגלידת השוקולד:

בקערה נקייה שמים את השוקולד המומס, יין הפורט וקצת מתערובת הגלידה ומערבבים כדי שתערובת השוקולד תהיה קלה יותר לקבל את שאר הגלידה. מקפלים את יתרת הבסיס לתערובת השוקולד כמעט עד הסוף.

מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים עד לפיזורם. מעבירים לקופסא עם מכסה ומקפיאים ללילה או 8 שעות לפחות.

לגלידת הקפה: מוסיפים לתערובת הגלידה את כל התוספות ומערבבים בעדינות. מעבירים לקופסא ומקפיאים.

זהו, יש לכם גלידה ביתית ועכשיו רק נותר לבחור איזה טעם קודם.

  

 טיפים/ גיונים:

1. במקום פורט אפשר ליקר קפה או ללא אלכוהול בכלל ,עדיין זה יהיה טעים ביותר.

2. אפשר להוסיף שבבי וופל, שקדים מסוכרים, מחיות פירות ועוד. כל מה שאתם אוהבים, תנסו, תגוונו עד שתגלו מה הכי טעים לכם ולבני משפחותיכם.