- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

לחמניות פוגאץ

 

לפני כמה זמן ניתקלתי במתכון שנראה מעניין של לחמניות מהמטבח ההונגרי. אלו לחמניות שמזכירות בצורתן החיצונית את הסקונס הבריטיות אבל במרקם הן משהו בין לחמנייה לעוגה.

קסמן של הלחמניות הוא, שהתוספת היא חלק מהבצק, מה שמוסיף למרקם ולטעם. הבצק עשיר במוצרי חלב. במקור הוא עם חמאה, היות ולי נגמרה החמאה המרתי אותה בשמן זית.

תנסו פעם ככה ופעם ככה ותחליטו מה אתם מעדיפים, שתי האופציות טעימות והכל עניין של טעם.

לבצק: כ- 17 לחמניות

חום תנור 190 מעלות.

לבצל המטוגן:

2-3 בצלים גדולים פרוסים דק

1 כף סוכר לבן

קצת שמן לטיגון.

לבצק:

750 גרם קמח (1/2 5 כוסות קמח)

1 כף שמרים יבשים (9 גרם או 25 גרם טריים- חצי קובייה/ שקית)

100 מ”ל חלב (חצי כוס)

1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)

2 חלמונים

3/4 כוס שמן

תבלינים:

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית קמון

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

מתחילים בטיגון הבצל, מוסיפים את הסוכר וממשיכים עד שהוא מתקרמל. מצננים.

בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים, חלב, חלמונים ושמנת חמוצה ולשים במהירות נמוכה כ- 5 דקות עד שמתחיל להתגבש בצק.

מוסיפים את התבלינים (לא את המלח!) ואת השמן וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש. מוסיפים את הבצל ואת המלח ולשים עוד 3 דקות.

הבצק צריך להיות חלק ואלסטי. מתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח (או לילה במקרר).

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לגובה של 1-1.5 ס”מ ובעזרת קורצן עיגולים (או כוס) בקוטר 5-8 ס”מ קורצים עיגולים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

הבצק מאוד נוח לעבודה. אוספים שאריות וממשיכים עד שאין בצק. מתפיחים חצי שעה, מושכים בביצה ואופים בחום של 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות זהובות

  

אתם כבר תריחו בכל הבית את הריח שקשה מאוד לעמוד בפניו… תהנו.

טיפים/ גיוונים:

1. לגבי התבלינים (פלפל לבן וקמון): אלו תבלינים שאני שמתי אתם יכולים לשנות ולשים איזה תבלין שאתם רוצים.

2. כאמור, הבצק במקור עם חמאה אז מי שרוצה לנסות במקום השמן 200 גרם חמאה רכה (לא מומסת!).

3. במקום בצל מטוגן אפשר 50 גרם גבינת קשקאבל מגוררת וחצי כוס זיתים מגולענים, 150 גרם גבינת עיזים מפוררת וחצי כוס עגבניות יבשות (ואז אפשר 150 גרם חמאה במקום 200) .

4. לי יצאו 17 לחמניות כשהשתמשתי בקורצן בקוטר 8 ס”מ. בקוטר קטן יותר ייצאו יותר לחמניות.

5. שומרים בקופסא אטומה ולפני ההגשה מחממים טיפה.